Şpagă de 200 de euro pentru un examen de şofer

O femeie a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj pentru fapte de corupţie, după ce i-a cerut unui tânăr 200 de euro pentru a-l ajuta să obţină permisul de conducere, după cum se precizează în rechizitoriul înaintat luni instanţelor de judecată. Camelia Mateiescu este din comuna Albeni şi, conform documentului citat, a primit suma de 200 de euro de la nepotul unui fin al său, care ar fi rugat-o să o ajute să treacă proba de oraş la examenul pentru obţinerea permisului auto, după ce acesta promovase proba teoretică din prima încercare, cu 24 de puncte.

Ulterior, pe 4 iunie, tânărul a picat proba la oraş, moment în care i-a declarat poliţistului examinator că nu se aştepta să îl pice după ce i-a oferit 200 de euro. Din rechizitoriu reiese că ofiţerul Serviciului Public comunitar Regim Permise de Conducere şi înmatricularea Vehiculelor Gorj a mers împreună cu acesta la Direcţia Generală Anticorupţie pentru a relata cele întâmplate, tânărul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, devenind denunţător.

Procurorii susţin în rechizitoriu că Mateiescu ar fi restituit banii familiei denunţătorului, după care, pe parcursul anchetei, a declarat că nu îl cunoaşte nici pe acesta şi nici rudele lui, care au calitatea de martor în dosar. Procesul se va judeca la Tribunalul Gorj începând cu luna septembrie. Camelia Mateiescu este acuzată de trafic de influenţă, ea fiind anchetată în stare de libertate.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: