Spații în aer liber pentru copiii unei grădinițe din Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu are în plan să aloce aproximativ 100 de mii de lei unei grădinițe din oraș. Este vorba de Grădinița cu Program Prelungit „Vis de Copil” care a solicitat municipalității bani ca să cumpere mobilier urban pentru a face activități în aer liber cu preșcolarii. Spațiile de care dispune grădinița în prezent nu sunt suficiente și nici nu pot fi respectate regulile de distanțare fizică.

În total, Primăria Târgu Jiu vrea să aloce circa 99 de mii de lei grădiniței. Proiectul va fi discutat de consilierii locali în ședința ce va avea loc la sfârșitul acestei luni.

Directorul Grădiniței cu Program Prelungit „Vis de Copil” a explicat că spațiile interioare nu sunt suficiente pentru ca preșcolarii să fie distanțați, iar activitatea în curte ar fi o necesitate mai ales în pandemie când sunt recomandate activitățile în aer liber.

„Se impune amenajarea curților pentru a putea primi copiii la grădiniță, pentru a putea respecta distanțarea socială, pentru a le putea oferi alternative de desfășurare a activităților zilnice, pentru a le oferi posibilitatea să fie cât mai mult timp în aer liber, dar și, în mod special, pentru a-i proteja de impactul circulației pietonale atât de intensă în zona centrală, care se realizează în imediata vecinătate a curților. Întrucât spațiul interior este insuficient, pentru majoritatea grupelor de preșcolari, activitatea în curte este nu numai o alternativă, dar și o necesitate”, se arată în adresa transmisă Primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 619

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: