Spital Covid, fără autorizație de la pompieri. Primar: O să alocăm fonduri

Primarul din Târgu Cărbunești va aloca bani pentru ca spitalul din orașul pe care îl conduce să obțină autorizația de securitate la incendiu. Spitalul din Târgu Cărbunești este destinat ca fiind spital suport Covid, însă, din păcate, nu are autorizație ISU. Autoritățile sunt în alertă după ce în ultimele luni au fost incendii puternice la două spitale Covid din țară, în care au murit 18 oameni. 

Primarul din Târgu Cărbunești, Dănuț Birău, spune că va prinde în bugetul din acest an banii necesari. ”Nici Spitalul din Târgu Cărbunești nu are autorizație ISU. Noi suntem aici să încercăm să rezolvăm aceste probleme. O să încercăm să alocăm fondurile necesare pentru a asigura o activitate cât mai bună a spitalului. Trebuie obținută și această autorizație la incendiu. Încercăm să găsim cele  mai bune soluții”, a spus primarul Dănuț Birău, la Radio Târgu Jiu.

Edilul mai spune că Ministerul Sănătății a luat decizia ca Spitalul din Târgu Cărbunești să fie suport Covid, deși nu avea autorizație de incendiu. ”Această decizie nu a fost luată de primarul din Târgu Cărbunești, ci de Ministerul Sănătății. Riscul de incendiu există peste tot, nu numai în spitale. Eu sunt aici pentru a rezolva anumite probleme”, a mai afirmat primarul Birău. 

Probleme au fost identificate și la alte spitale din Gorj. Spitalul Orășenesc Bumbești-Jiu – corp clădire A, secția Obstetrică-Ginecologie, Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești – secția ATI și Spitalul Orășenesc Novaci funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, se arată în raportul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență întocmit la finele anului trecut.

La unitățile sanitare din Rovinari și Târgu-Cărbunești, autoritățile au constatat că nu funcționau instalațiile de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor. Mai mult, la spitalele din Novaci și Târgu-Cărbunești nu funcționau instalațiile de hidranți interiori/exteriori de incendiu. Spitalul Municipal Motru nu asigura verificarea periodică a mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor.

Reprezentanții ISU au mai descoperit că la spitalele din Târgu Jiu, Novaci, Bumbești-Jiu și Târgu-Cărbunești nu se asigură condițiile de evacuare în caz de situații de urgență.

  

Vizualizări: 1,621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: