Spitalele din Gorj vor face „sănătate electronică“

Consiliul Judeţean Gorj vrea să atragă bani europeni pentru informatizarea serviciilor din cadrul unităţilor medicale din judeţ. Astăzi pe ordinea de zi a Consiliului Judeţean sunt două proiecte, unul pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu ,iar cel de-al doilea pentru Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa. Dacă directorul adjunct al spitalului judeţean, Constantin Pălivan, nu prea are habar despre ce proiect este vorba, Tiberiu Tătaru, directorul de la Dobriţa, spune că se încearcă achiziţionarea de hardware şi software pentru o îmbunătăţire a sistemului informatic.

Un prim proiect aflat pe ordinea de zi este cel referitor la un sistem informatic integrat în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie de la Dobriţa. Potrivit managerului de aici, Tiberiu Tătaru, este vorba despre un proiect ce prevede achiziţionarea de hardware şi software pentru o îmbunătăţire a comunicării cu principalele instituţii medicale cu care sunt în colaborare. „Este un proiect pe fonduri europene, un plus pentru spitalul din Dobriţa dacă reuşim să-l accesăm. Este un proiect ce prevede o informatizare, de exemplu ne va permite o fisă de observaţie în format electronic şi multe altele. Trebuie să ne ridicăm la nivelul celorlalate instituţii din punct de vedere electronic”, a declarat Tiberiu Tătaru, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie. Potrivit directorului financiar-contabil de la Dobriţa, Ion Ciochină, proiectul are o valoare de 1.983.694 lei din care cheltuieli eligibile 1.559.534 lei.

Sănătate electronică la Spitalul judeţean

Şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu este prins într-un astfel de proiect, denumit de altfel „sănătate electronică”. Cu toate acestea, conducerea spitalului spune că nu prea are habar de această nouă investiţie. Constantin Pălivan, directorul medical al spitalului, nu ştie decât că este vorba de un proiect pe fonduri europene şi că prevede informatizarea tuturor spitalelor judeţene din ţară.  „Este un proiect european cu bani europeni. Nu ştiu decât că e ceva legat de informatizarea spitalelor judeţene, mai mult nu ştiu”, a declarat Constantin Pălivan, directorul medical.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: