Spitalele gorjene, supuse modernizărilor

Nici nu au fost preluate bine de administraţiile publice locale că spitalele din judeţul nostru au şi fost supuse unor ample procese de modernizare. Mai mult decât atât, unii primari au început deja să facă proiecte de finanţare pentru spitalele pe care acum le au în subordine.

Primul primar care s-a şi pus pe treabă după ce a preluat Spitalul Orăşenesc din Târgu Cărbuneşti este Mihai Mazilu. Acesta a întocmit deja, împreună cu echipa managerială a spitalului, un proiect prin care solicită bani de la Ministerul Sănătăţii pentru anveloparea termică a unităţii spitaliceşti. Proiectul este deja trimis, acum primarul aşteptând banii pentru a demara proiectul. „Ştiţi foarte bine că datorită excelentei echipe manageriale pe care o are, spitalul din Târgu Cărbuneşti nu a fost preluat cu datorii şi este printre cele mai dotate din toată Oltenia. Bineînţeles că o să ne ocupăm în continuare să fie cel mai bun dovadă că deja am trimis un proiect la Ministerul Sănătăţii, proiect în valoare de vreo 15 miliarde pentru anveloparea termică a acestuia. Acum aşteptăm banul. Până nu văd banul în mână nu fac nicio speculaţie”, a declarat Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti.

Modernizări la Bumbeşti Jiu şi Rovinari

Şi Spitalul Orăşenesc din Bumbeşti Jiu va trece printr-o etapă de modernizare imediat ce vor fi atrase nişte fonduri la bugetul local, după cum a precizat primarul oraşului Constantin Bobaru. Acesta are însă planuri măreţe pentru spitalului lui, dorind ca tot corpul unităţii spitaliceşti să intre în reabilitare. „Trebuie să stabilim priorităţile dar de ce să mint, avem ceva solicitări pe la minister pentru capital, sper să reuşim să mai atragem şi aş vrea să reabilităm întregul corp al spitalului din Bumbeşti Jiu”, a declarat Constantin Bobaru.

Spitalul Orăşenesc din Rovinari a reabilitat deja, cu bani din bugetul local, secţia de pediatrie şi oftalmologie din cadrul spitalului, urmând să primească aparatură nouă pentru secţia ORL şi chirurgie. „Noi am prins nişte investiţii încă din iarnă în bugetul local pentru spital. Până acum am reuşit să reabilităm secţia de pediatrie şi oftalmologie iar în ceea ce priveşte aparatura am dat deja comandă, aşteptăm să primim aparatură nouă”, a declarat Constantin Podaru, administratorul oraşului Rovinari.  

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: