Spitalul Cărbuneşti face împrumut la Banca Elveţiei

Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești pregătește în perioada imediat următoare investiții în aparatură ce depășesc 350.000 de euro. Este vorba de amenajarea a două săli de operații, de extindere a secției de chirurgiei și ortopedie. Până la sfârșitul anului se va extinde și compartimentul de psihiatrie, investiție ce depășeșteșapte miliarde de lei vechi. Directorul spitalului din Cărbunești, Constantin Târziu, a declarat ieri că în cel mai scurt timp va primi alți 200.000 de euro de la Banca Elveției tot pentru investiții.

Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești va avea aparatură de 388.000 de euro. Ministerul Sănătății va aloca întreaga sumă de bani, Consiliul Local și Primăria Cărbunești asigurând partea de cofinanțare. Conducerea spitalului va obține bani anul acesta și de la Banca Elveției pentru izolarea termică a unității spitalicești. ”Prioritate anul acesta în cadrul spitalului Târgu Cărbunești va fi aparatura medicală. În acest sens am obținut suma de 388.000 de euro de la Ministerul Sănătății pentru aparatură în cadrul secțiilor de chirurgie și ortopedie, secții pe care le vom extinde până la sfârșitul anului cu circa șase miliarde lei. Va fi extins și compartimentul de psihiatrie cu aproape șapte miliarde și tot până la sfârșitul acestui an dorim amenajarea a două săli de operații, una pentru oftalmologie cu toată aparatura necesară”, a declarat Constantin Târziu, directorul spitalului din Cărbunești.

Fondurile pe care le va primi spitalul de urgență din Cărbunești nu se opresc aici. Directorul unității spune că alți 250.000 de euro vor veni prin Ministerul Dezvoltării de la Banca Elveției. Banii au un scop precis, izolarea termică a spitalului. ”Suntem pe punctul de a primi niște bani pe un proiect în cadrul Ministerului Dezvoltării pentru izolarea termică a spitalului. Banii provin de la Banca Elveției, aproape 250.000 de euro”, a adăugat directorul Târziu.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: