Spitalul de la Bumbeşti Jiu se redeschide

Veşti bune pentru locuitorii din Bumbeşti Jiu, dar şi pentru edilul localităţii, după ce ministrul sănătăţii, Vasile Cepoi, a anunţat că spitalul din oraş se redeschide, alături de alte două din ţară.

Pentru localnici vestea este nemaipomenită din motive evidente, iar pentru primarul Constantin Bobaru este şi mai bună pentru că vine pe final de campanie, după ce adversarii săi îl acuzaseră că a închis spitalul în timpul mandatului său. Spitalul de la Bumbeşti Jiu este redeschis după ce Ministerul Sănătăţii a făcut o evaluare a mai multor unităţi sanitare din ţară. Aparatură de circa un milion de euro zace de peste un an de zile în clădirea care tocmai fusese reabilitată cu peste un milion de euro înainte de a fi închisă. Spitalul arată „ca la carte”, iar pentru locuitorii din oraş decizia lui Cepoi de a redeschide unitatea sanitară a ajuns imediat la urechile lor. „Păi noi am vrea să îl deschidă cât mai repede, dar dacă se răzgândesc şi cei de acum- Nu vedeţi că nimic nu mai e sigur în ţara asta. Ce aparatură zace acolo nu găseşti nici la spitalul de la Târgu Jiu. Ne trimit pe noi, oameni în vârstă, să ne tratăm la Târgu Jiu, dar drumul ăla plin de gropi, în care ne rupem maşinile nu sunt în stare să-l repare. Ne-au închis bunătate de spital, măcar de l-ar redeschide odată”, a declarat un pensionar aflat pe o bancă din faţa Primăriei.

Toată iarna Primăria Bumbeşti Jiu a cheltuit lunar câteva mii de lei pentru a asigura încălzirea spitalului, din dorinţa de a evita o degradare a investiţiilor făcute în clădire şi în aparatură. Banii au fost suportaţi de la bugetul local, dar cheltuiala pare să fi meritat. Acum autorităţilor locale nu le mai rămâne decât să îi convingă pe medici şi pe asistentele ce au plecat la Târgu Jiu să se reîntoarcă „acasă”, problema personalului medical urmând să fie clarificată în cursul lunii ce tocmai începe.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: