Spitalul de la Sadu face din nou angajări

Spitalul Bumbeşti Jiu va face noi angajări în perioada imediat următoare. În această săptămână vor fi scoase la concurs două posturi de asistenţi, urmând ca până la sfârşitul lunii să fie puse la bătaie încă cinci posturi de medici. Conducerea unităţii spitaliceşti spune că banii alocaţi pentru primele luni ale anului în curs abia acoperă cheltuielile salariale şi cele cu utilităţile. Managerul Aurel Stolojanu speră ca odată cu aprobarea bugetului situaţia financiară să se redreseze.

Spitalul Bumbeşti Jiu mai are nevoie de doi asistenţi şi de cinci medici, după ce s-au făcut zeci de angajări odată cu reluarea activităţii medicale. În aceste zile vor fi scoase la concurs două posturi de asistenţi medicali. Este vorba despre un asistent cu studii superioare (moaşă) şi un post de kinetoterapeut. „Postul de asistent - moaşă va fi scos la concurs pentru a treia oară. Pe lângă acesta, vom mai scoate la concurs şi un post de kinetoterapeut. De asemenea, în această perioadă aşteptăm avizul Ministerului Sănătăţii pentru scoaterea la concurs a încă cinci posturi de medici pentru secţiile: neurologie, medicină internă, ATI şi urologie. În momentul de faţă, la neurologie avem doi medici cu câte o jumătate de normă fiecare şi ne dorim ca măcar unul din posturi să fie cu normă întreagă”, a declarat Aurel Stolojanu, managerul Spitalului Bumbeşti Jiu.

Stolojanu a mai precizat sumele alocate unităţii spitaliceşti abia acoperă cheltuielile cu salariile şi facturile la utilităţi. „Până acum am primit aproximativ 2 miliarde de lei/lună. Banii abia ajung pentru salarii şi cheltuielile cu utilităţile. Pe hârtie avem trecute 112 paturi, 50 sunt contractate cu Casa de Asigurări, iar finanţate doar 39. Lunar, aveam aproximativ 500 de bolnavi spitalizaţi. Sperăm ca odată cu aprobarea bugetului că obţinem şi noi o finanţare de aproximativ 4 miliarde, pentru circa 90 de paturi”, spune Aurel Stolojanu. 

ANGAJĂRI

Pentru spitalul de la Sadu Guvernul a deblocat 124 de posturi. Au avut prioritate la angajare foştii salariaţi ai unităţii spitaliceşti, după care s-au mai scos la concurs 70 de  posturi, din care 40 de asistent medical, 6 de infirmier, 4 de îngrijitor şi 19 posturi TESA şi pentru personalul auxiliar. Cele mai multe s-au ocupat în urma concursurilor organizate la sfârşitul anului trecut.  

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: