Spitalul din Novaci angajează medici rezidenţi

Mai sunt şi unităţi spitaliceşti în judeţul Gorj care îşi permit ca în această perioadă să angajeze medici. Este şi cazul Spitalului Orăşenesc din Novaci care a obţinut avizul Ministerului Sănătăţii pentru a angaja şapte medici rezidenţi. Posturile au fost scoase la concurs, în această perioadă primindu-se candidaturile celor interesaţi să practice în specializările solicitate.

Medicii rezidenţi care doresc să lucreze la Spitalul Orăşenesc din Novaci au posibilitatea să opteze pentru mai multe specializări. Concursul va avea loc în data de 17 noiembrie şi se va ţine la diverse centre universitare din ţară. „Mai sunt anumite specialităţi unde întâmpinăm greutăţi pentru că nu prea avem medici. Marţi ne-au ieşit prin scoatere la concurs şapte posturi de rezidenţi, Ministerul Sănătăţii a dat avizul în acest sens şi urmează să aibă loc concursul. Avem pe oftalmologie, pe ginecologie, medicală, TBC, radiologie, neonatologie. Aici vor veni numai medici rezidenţi care au terminat facultatea de medicină şi vor să facă rezidenţiatul în specialităţile pe care noi le-am scos la concurs”, a declarat Eufimia Dumitrescu, directorul Spitalului Orăşenesc din Novaci.

Conducerea unităţii spitaliceşti spune că există resurse financiare pentru a putea plăti cei şapte medici rezidenţi. „Eu mi-aş dori din toată inima să se ocupe aceste posturi, de acea le-am şi scos la concurs. Posturile fiind vacante, am încercat să angajăm specialişti ca să nu mai aşteptăm această perioadă de cinci ani însă nu s-a prezentat nimeni, poate şi pentru că e mai greu să facă naveta. Pe toate aceste specializări avem nevoie de medici rezidenţi şi sperăm să fie ocupate toate posturile pentru că avem posibilitatea şi de a-i plăti”, a mai spus directorul Eufimia Dumitrescu.

Un medic rezident câştigă lunar un salariu de circa 1800 de lei.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: