Spitalul din Novaci, dotări de zeci de milioane de lei

Investiții majore sunt pregătite la Spitalul Orășenesc din Novaci. Circa 28 de milioane de lei investește unitatea spitalicească în echipamente medicale. Acestea vor ajunge, în special, în blocul operator, în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă ori în cea de Imagistică Medicala. 

 

Printre altele, spitalul vrea să cumpere truse medicale, lămpi chirurgicale, laser chirurgical, aparate de anestezie, mese de examinare și de operatie. De asemenea, mai sunt pe listă electroencefalografe, aparate de electrocardiografie, aparate medicale respiratorii, defibrilator, paturi medicale, sistem de monitorizare a pacientilor și ventilatoare, precum și un ecograf și un aparat de radiologie. 

"Scopul acordului-cadru este achizitionarea de echipamente medicale, pentru o buna functionare a Spitalul Orasenesc Novaci. Achizitionarea de echipamente medicale, este organizata pe cinci loturi", transmite spitalul. 

Pentru Blocul Operator, sunt estimate cheltuieli de până la 14 milioane de lei. Pentru echipamente de anestezie și terapie intensivă, spitalul este dispus să cheltuiască între 2 și 3,7 milioane de lei. 

Lotul trei este destinat echipamentelor medicale pentru laboratorul de analize medicale. Aici, valoarea cea mai mare este de peste 1,5 milioane de lei. De asemenea, echipamentele pentru RMFB vor ajunge la aproape 3 milioane de lei. Cât privește aparatura pentru imagistică medicală, valoarea estimată ajunge până la 7 milioane de lei.

Vizualizări: 1,458

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: