Pregătiri pe ultima sută de metri în școli. „Avem dezinfectanți, termometru, tot ce trebuie”

Școlile fac ultimele pregătiri pentru ca, din 2 iunie, când elevii din anii terminali vor reveni în clase, să se întoarcă la ore în siguranță. Vor face pregătire pentru a trece mai ușor peste examenele naționale din această vară. Prezența nu este însă obligatorie. Pentru cei care vor veni totuși la școală, măștile vor fi necesare chiar și în timpul orelor de pregătire.

În toate școlile este forfotă mare. Se fac trasee speciale pentru elevi și profesori. Aceștia vor avea la dispoziție clase cu mai puține bănci, dar și reguli noi. Vor fi cu toții triați la intrarea în școală, li se va lua temperatura și vor intra în clasă doar după ce se vor dezinfecta.

La prestigiosul Colegiu „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, profesorii încheie medii și se pregătesc pentru reîntoarcerea elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a în clase. „Sunt două săli în care vom face aceste cursuri de pregătire. Au intrare separată elevii pe partea dinspre bulevard. Am dotat cu termometru, dezinfectanți, tot ce trebuie. Sălile au zece bănci. Este un circuit bine făcut și îi așteptăm pe elevi”, a declarat directorul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”, Doru Tașcău.

Edilul Marcel Romanescu susține că școlile au bani suficienți cât să depășească cel puțin perioada de pregătire, după care municipalitatea poate să sprijine instituțiile de învățământ să asigure, în caz de nevoie, condițiile speciale pentru ca examenele să fie organizate în siguranță. „Avem discuții cu toți directorii de școli de o lună de zile. Există sumele necesare ca fiecare unitate de învățământ să-și poată asigura condițiile cele mai bune pentru această perioadă de pregătire a elevilor pentru examenele de finalizare a studiilor. Ulterior, pentru examenele de Capacitate și Bacalaureat, și Primăria Târgu Jiu, dacă va fi solicitată, va interveni și va lua măsurile necesare. Pe moment, fiecare unitate de învățământ s-a pregătit corespunzător pentru a putea, pe 2 iunie, să primească toți copiii în condițiile prevăzute de actele normative”, a spus primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 564

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: