Spitalul din Sadu, redeschis pe 1 octombrie

Ministrul Sănătăţii a semnat avizul pentru redeschiderea Spitalului Orăşenesc Bumbeşti Jiu, fără a modifica structura propusă de  Consiliul Local. Acesta vizează un număr de cinci secţii şi o capacitate de 112 paturi. Ţinând cont de modul în care au evoluat lucrurile primarul Constantin Bobaru estimează că redeschiderea spitalului va avea loc în jurul datei de 1 octombrie. Odată cu darea în folosinţă a unităţii spitaliceşti se va închide centrul de permanenţă care, în prezent, funcţionează în locaţia respectivă.

Constantin Bobaru, primarul de la Bumbeşti Jiu, a intrat în posesia avizului de redeschidere a Spitalului Orăşenesc la sfârşitul săptămânii trecute. Edilul local spune că Ministrul Sănătăţii a semnat documentul fără a modifica structura propusă de către Consiliul Local. “Avizul a venit exact aşa cum am făcut noi propunerea de structură. Este vorba despre 112 paturi şi cinci secţii: chirurgie, ginecologie, pediatrie, neurologie şi medicină internă. Bineînţeles, vor exista un centru de primiri urgenţe, o radiologie, o farmacie şi tot ceea ce este necesar pentru a putea funcţiona Spitalul Orăşenesc”, a declarat primarul Constantin Bobaru. Acesta a mai precizat că organigrama va fi supusă aprobării Consiliului Local în şedinţa din această săptămână. “Guvernul urmează să emită o Hotărâre prin care să faciliteze reîncadrarea personalului disponibilizat. Între timp noi vom obţine avizele sanitare şi celelalte documente necesare pentru funcţionarea spitalului”, a menţionat Bobaru.

DECIZIE

Autorităţile locale de la Bumbeşti Jiu au deschis centrul de permanenţă pe data de 1 aprilie, exact în ziua în care s-a împlinit un an de la închiderea Spitalului Orăşenesc. Centrul de permanenţă funcţionează chiar în locaţia spitalului, iar cinci medici asigură nonstop serviciile medicale. Cu toate acestea, centrul de permanenţă nu va mai fi util din momentul redeschiderii unităţii spitaliceşti.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: