Grădiniţe cu program prelungit şi "Şcoală după şcoală" la Bâlteni

Şcolarii şi preşcolarii din comuna gorjeană Bâlteni pot beneficia de o serie de facilităţi oferite prin intermediul unor asociaţii pentru grupurile dezavantajate. Conducerea unităţii de învăţământ a aplicat pentru programul "Şcoală după şcoală", iar până la jumătate lunii decembrie va solicita finanţare şi pentru 2 grădiniţe cu program prelungit.

Proiectul pentru grădiniţa cu program prelungit se adresează unui număr de 70 de preşcolari din satul Peşteana-Jiu, acolo unde părinţii au solicitat şi şi-au dat acordul în acest sens. Se doreşte şi satul Bâlteni realizarea unei astfel de grădiniţe, dar încă nu s-a cerut acordul părinţilor.

Proiectul trebuie depus până pe 15 decembrie. "Proiectul pentru grădiniţa cu program prelungit are un grup ţintă de 70 de preşcolari din Peşteana Jiu şi se va face în locaţia Grădiniţei cu Program normal din Peşteana Jiu 2. Aici sunt două grupe de grădiniţă şi vreau să vă spun că aici populaţia şcolară a crescut. Avem mulţi copii şi sub un an şi sub 2 ani. În plus de asta, părinţii mai lucrează şi venim în spijinul lor. Ne gândim să facem acelaşi lucru şi în satul Bâlteni. Proiectul este coordonat de Inspectoratul Şcolar Gorj în colaborare cu diferite asociaţii din ţară şi se adresează grupurilor dezavantajate", a precizat Constantin Deaconescu, directorul Grupului Şcolar Bâlteni.

Proiectul "Şcoala după şcoală" a fost deja depus şi conducerea unităţii de învăţământ speră să fie pus în aplicare cât mai curând. "Noi am aplicat deja pentru proiectul acesta. Avem în grupul ţintă 2 grupe de învăţământ primar şi două grupe de învăţământ gimnazial. Este vorba de 69 de elevi. Este un fel de after school şi li se asigură masă şi pregătire. Este vorba de o perioadă de aproximativ 3 ani. Noi vrem să continuă şi apoi, după finalizarea proiectului, cu sprijinul părinţilor şi al Consiliului Local care să susţină masa elevilor. Dacă o să avem cadrele şi logistica necesară pe viitor poate ne extindem în toată comuna. Acum vorbim doar de şcoala din centru", a mai spus Constantin Deaconescu.

Vizualizări: 2,394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: