Spitalul Judeţean Gorj are secţii ATI ultramoderne

Conducerea Spitalului Județean Gorj a inaugurat ieri secțiile ATI 1 și 2, secții ce au fost dotate cu cea mai modernă aparatură și au fost renovate de la zero. Alte două secții ale spitalului, cardiologie și neonatologie, au fost și ele îmbunătățite cu un compartiment de Terapie Intensivă la cele mai ridicate standarde. Întreaga investiție ce s-a realizat în cadrul spitalului a fost suportată din banii de la guvern la care s-a adăugat contribuția CJ Gorj.

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu dispune de ieri de două secții ATI ultramoderne. Medicii din această secție au explicat necesitatea acestei investiții precum și aparatura de care vor dispune bolnavii de acum înainte. ”Această secție tratează în jur de 2.000 de pacienți. Este cea mai importantă secție pentru că tratează cele mai grele afecțiuni. Este un plus pentru spitalul din Târgu Jiu faptul că s-a putut investi în această secție precum și la celelalte secții. Dispunem în acest moment de un defibrilator cu funcții moderne, un ventilator de ultimă generație, zece monitoare, 15 paturi electrice, aspiratoare de secreții”, a precizat Ion Crețu, șeful secției ATI din cadrul spitalului județean.

Câte un astfel de compartiment a fost inaugurat și în cadrul secțiilor Neonatologie și Cardiologie. Șefa secției Neonatologie, Camelia Roman, a ținut să precizeze că este singura secție din județ care dispune de astfel de condiții. ”Compartimentul dispune de incubatoare de ultimă generație, mese de reanimare, aparate de susținere a respirației și în plus suntem cinci medici neonatologi. Suntem singura secție din județ cu astfel de dotări”, a declarat Camelia Roman, șefa secției Neonatologie.

Continuă investiţiile

Importanța modernizării acestor secții este susținută și de directorul Vasile Stănculete. Acesta a menționat că investiția a fost o prioritate dat fiind faptul că aici se tratează cazurile grave venite de pe celelalte secții. ”Vom continua seria investițiilor la spitalul din Târgu Jiu, lucrările de la Policlinică sunt și ele în termen și vor mai fi și altele. Am considerat că renovarea și dotarea acestor secții era necesară pentru că aici sunt poate cei mai mulți bolnavi”, a adăugat Vasile Stănculete.

La inaugurare a participat şi președinte Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu. ”Banii pentru aceste investiții provin de la Guvernul României și Consiliul Județean. Valoarea investiției este de 6,7 miliarde lei vechi. Suntem pe drumul cel bun și vor urma și alte investiții”, a declarat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: