Spitalul Judeţean, „umilit“ de cel din Târgu Cărbuneşti

Vestea că Spitalul Orăşenesc Târgu Cărbuneşti este de acelaşi nivel cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a picat asemenea unui trăsnet asupra conducerii spitalului din municipiu. După ce săptămâni întregi au întărit ideea că spitalul judeţean este de nivelul II de competenţă, Gheorghe Neaţă şi Constantin Pălivan, directorii spitalului din Târgu Jiu, s-au văzut ieri în faţa faptului împlinit, nivelul III de competenţă. Surprinzător sau nu, spitalul din Cărbuneşti este superior celorlalte spitale din judeţ prin prisma faptului că şi el a primit gradul III. Atât a cerut.

Ministerul Sănătăţii şi-a spus cuvântul în ceea ce priveşte clasificarea spitalelor din judeţul Gorj. Surprinzător a fost şi faptul că Ministerul Sănătăţii a decis că spitalul din Cărbuneşti are acelaşi nivel cu spitalul judeţean de la Târgu Jiu. Vestea nu a picat deloc bine conducerii de la Târgu Jiu care a arătat o aparentă mulţumire. „Atâta timp cât toate spitalele judeţene se încadrează la acelaşi nivel, nu avem de ce ne plânge. Înseamnă, ce-i drept, mai puţini bani, dar nu asta e problema. Bravo lor, ne bucurăm, între noi nu este o competiţie. Asta înseamnă că şi responsabilitatea lor va fi mai mare, vor avea mai mulţi bolnavi. Şi aşa făceam câte 8.000 de internări care nu ne erau decontate”, a declarat Constantin Pălivan, directorul medical al spitalului judeţean.

Târziu: „Sperăm să ajungem şi mai sus”

Conducerea spitalul din Târgu Cărbuneşti a aşteptat răspunsul ministerului fără prea mari emoţii, fiind aproape convinşi că vor primi gradul pe care l-au şi solicitat. Directorul unităţii, Constantin Târziu, spune că vor face tot posibilul să urce şi mai mult în competenţe. „Este un grad pe care ni l-am dorit, nu am avut emoţii având în vedere cât s-a investit şi cum arată faţă de multe altele, era normal să fim punctaţi cum trebuie. Sperăm să ajungem şi mai sus”, a declarat Constantin Târziu, managerul spitalului Târgu Cărbuneşti.

MULŢUMIRE

Primarul Mihai Mazilu nu-şi mai încape în piele de fericire. Acesta spune că obţinerea unui astfel de nivel a fost posibil cu multă muncă şi investiţii serioase. „Realitatea confirmă. A fost şi lobby, dar şi-au spus cuvântul şi logistica şi personalul medical de excepţie. Am putea spune că suntem chiar primii din judeţ”, a declarat Mazilu, primarul din Cărbuneşti.

CLASIFICARE

Toate spitalele orăşeneşti, cu excepţia celui de la Cărbuneşti, au primit gradul IV de competenţă. Surpriza cea mai mare a fost în cazul spitalului de la Dobriţa care a primit ultimul şi cel mai prost, nivelul V de competenţă. De acum înainte, fondurile vor fi date în funcţie de nivelul de competenţă.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: