Spitalul Motru cere bani la primărie pentru utilităţi

Situația financiară a Spitalului Municipal Motru nu este una tocmai bună. Banii puțini primiți de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate de abia au ajuns pentru plata salariaților. Facturile la utilități au fost suportate luna aceasta de Primăria Motru, însă acest lucru nu va mai fi posibil.

Spitalul Municipal Motru primește de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj suma de 600 de mii de lei, fiind pe locul trei după Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu și Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobrița. Deși bugetul alocat acestei unități sanitare este mai mare decât al altor spitale din județ, aici au apărut probleme financiare. Conducerea unității spitalicești nu a mai putut achita facturile la utilități și au cerut sprijinul autorităților locale. „Nu au mai avut bani să achite facturile la lumină, la încălzire, pentru că fondurile primite de la CJAS nu sunt suficiente.  Noi am alocat un miliard de lei vechi ca să ajutăm spitalul să iasă din acest impas, dar nu putem face asta și lunile viitoare. Am prins în buget 4 miliarde de lei vechi pentru investiții, pentru aparatură medicală, nu ca să plătim facturi. Este peste puterea noastră”, a declarat primarul Dorin Hanu.

CJAS promite fonduri suplimentare

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj promite că situația se va rezolva lunile următoare la Spitalul din Motru. „Noi am făcut niște calcule cu cei de la Spital de la Motru și le-am acordat suma de 600 de mii de lei, bani care ar fi trebuit să le asigure salariile angajaților și facturile la utilități. Nu știm ce s-a întâmplat, dar situația se va rezolva, pentru că în iunie vor primi ceva fonduri suplimentare. Vom lua din semestru patru și le vom da”, a precizat Daniel Bondoc, președinte CJAS Gorj. 

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: