Spitalul Novaci, dotat cu aparatură de aproape 3 milioane de lei

Spitalul Orăşenesc Novaci a demarat programul de achiziţie pentru aparatură medicală. Până la sfârşitul acestui an va fi pusă în funcţiune aparatură de aproape 3 milioane de lei. Este vorba despre prima tranşă de echipamente medicale, componenta unui Acordului Cadru, ce are o valoare totală de 1,5 milioane de euro, achiziţiile urmând a fi făcute pe parcursul a trei ani. Prioritară pentru anul viitor este achiziţia unui tomograf.

Conducerea Spitalului Orăşenesc Novaci a achiziţionat aparatură medicală în valoare de aproximativ 3 milioane de lei pentru secţiile Ortopedie, ORL, Chirurgie, Cardiologie şi laborator. „S-a desfăşurat faza de licitaţie electronică şi estimăm că până pe data de 20 decembrie va fi adusă şi pusă în funcţiune aparatură medicală în valoare de 2.700.000 de lei. Este vorba despre tomograf, sistem colonoscop integrat, electrocardiograf, set laringoscop şi telescop optic nazal, aparat RX mobil cu braţ, microscop optic, dispozitiv pentru omologat, pentru dezgheţarea plasmei, precum şi alte echipamente medicale”, a declarat Emil Grigore, managerul Spitalului Novaci.

Achiziţionarea aparaturii medicale a fost posibilă datorită unui acord cadru, ce se derulează pe durata a trei ani. „Valoarea totală a acordului-cadru se ridică la 1,5 milioane de euro, aparatură medicală urmând a fi achiziţionată pe parcursul a trei ani. Pentru anul viitor este prioritară achiziţionarea unui tomograf”, a mai precizat managerul Spitalului Novaci.

Conducerea spitalului se bucură de o bună colaborare cu primăria, fără sprijinul căreia nu s-ar fi reuşit achiziţionarea aparaturii medicale într-un timp record. „Pentru achiziţionarea aparaturii medicale am primit fonduri de la Ministerul Sănătăţii, însă a fost nevoie şi de contribuţia Consiliului Local. Din suma de 2.700.000 de lei, 300.000 de lei reprezintă cofinanţarea Consiliului Local. Suntem conştienţi că pentru dumnealor a însemnat un efort financiar deosebit, dar ne bucurăm că se reuşeşte dotarea cu aparatură modernă a spitalului”, a declarat managerul Emil Grigore. 

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: