Drumurile comunale din Mătăsari, pietruite de primărie

Două drumuri comunale din Mătăsari au fost pietruite de administraţia locală astfel încât cetăţenii care locuiesc aici să poată circula în condiții optime în perioada de iarnă. Este vorba de şoselele care străbat satele Runcurel şi Croici, localităţi cu intensă activitate minieră, care au fost recondiţionate din fonduri de la bugetul local.

Este vorba de drumurile DC107-Runcurel şi DC86-Croici în care sunt câteva sute de gospodării. Autorităţile locale din Mătăsari spun că aceste sectoare de drum nu pot fi asfaltate, fiind condiţionate de activitatea minieră din zonă. Astfel, pentru ca cetăţenii să poată circula în cele mai bune condiţii, primăria a efectuat lucrări de pietruire și compactare pe aceste drumuri, care s-au încheiat la începutul acestei săptămâni. "Aceste două drumuri sunt restricționate pentru lucrări de asfaltare deoarece sunt expropriate locuinţele. În satul Croici este vorba de 98 de case iar în Runcurel de 136. Din câte cunosc, 27 de locuințe din Runcurel au fost deja cumpărate de CE Oltenia. Am recondiționat drumurile pentru perioada de iarnă, au fost pietruite și compactate de către firma Consiliului Local, Mat Salubris. Au fost demarate în urmă cu circa 2 săptămâni și au fost finalizate săptămâna aceasta. În satul Croici sunt 3,7 km de drum asfaltați, lucrările au fost efectuate în urmă cu câțiva ani", a declarat Alexandru Udriște, viceprimarul comunei Mătăsari.

Circa 150 de metri cubi de nisip a cumpărat primăria Mătăsari în această toamnă pentru a fi împrăştiat pe drumurile din localitate în sezonul rece. Acțiunea de deszăpezire a șoselelor din comună va fi efectuată de societatea Consiliului Local, care dispune de utilaje necesare.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: