Modernizarea drumului Băleşti-Rasova continuă

Cetăţenii satului Rasova din comuna Băleşti pot circula deja în condiţii optime. Primul strat de asfalt a fost aplicat şi urmează ca până la finele anului să fie turnat şi ultimul strat, cel de uzură. Tot până la sfârşitul lunii decembrie vor fi finalizate şi cele trei podeţe. Autorităţile locale spun că fondurile guvernamentale au fost alocate în totalitate, astfel că sunt premise pentru finalizarea investiţiei într-un timp relativ scurt.

Primarul comunei Bălești, Aristică Paicu, spune că este mulţumit de modul în care au decurs lucrările de modernizare a tronsonului de drum care face legătura între satele Băleşti şi Rasova. Este vorba de modernizarea a 5.4 km de drum din care 1.4 km a fost asfaltat încă de anul trecut. "Am început lucrările, s-a turnat primul strat pe toată lungimea cu excepţia întreruperilor unde sunt subtraversări, cele trei podeţe. Acum o să meargă treaba şi mai repede, datorită faptului că s-a scurtat şi distanţa de transport, asfaltul se aducea de undeva de la Turceni şi acum vine de la Târgu Cărbunești. Firma constructoare, Domarcons, şi-a montat o staţie de asfalt acolo şi o să fie mai aproape de noi. La unul din poduri s-au băgat şi casetele, macadam, urmează să se toarne placa armată deasupra. Am primit 4.5 milioane lei pentru continuarea acestor lucrări. Trebuie finalizate până la finele anului", a declarat Aristică Paicu, primarul comunei Băleşti. 

Autorităţile locale din Băleşti spun că în prezent dispun de resursele necesare şi pentru continuarea altor investiţii în satele aparţinătoare comunei. "În paralel cu lucrările de la podeţe se lucrează şi la introducerea apei potabile în satul Rasova. Sper să terminăm cât mai repede ce a mai rămas. Suntem într-un procent de 85% cu lucrările definitivate, mai trebuie căptuşite cu vată bazinele cele mari, ca să nu îngheţe. Pentru satul Ceauru, am primit banii acum la rectificare de buget să asigurăm şi lucrările la canalizare, de 1.9 milioane, trimitem deja adresă către constructor că poate să continue lucrările întru-cât avem bani", a mai spus primarul din Băleşti.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: