Spitalul Târgu-Jiu angajează 13 persoane. Are nevoie de 150

Spitalul Târgu-Jiu are nevoie de 150 de persoane, dar a obţinut deblocarea a doar 13 posturi. Din cauza deficitului de personal activitatea în unele secţii este dată peste cap. De exemplu în Secţia de Ginecologie nu lucrează decât doi asistenţi medicali.

Ministerul Sănătăţii a aprobat numai 13 posturi, şase de medici pentru Cardiologie, Medicină de Urgenţă şi Pediatrie, şase de asistenţi medicali şi un post de farmacist.

 În ceea ce priveşte posturile de asistent medical, în prezent cinci asistenţi şefi ocupă posturile fără concurs şi cel mai probabil ei le vor ocupa pe cele deblocate şi mai rămâne un singur post vacant. „Noi ne confruntăm cu deficit de personal. La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, noi am mai avea nevoie de 60 de asistenţi medicali, peste 60 de posturi pentru personalul auxiliar şi în jur de 25 de posturi de medic. Nu ne aşteptam să se deblocheze toate, dar nici 13 câte a aprobat Ministerul. Dacă la capitolul medici ne mai descurcăm, cu asistenţii stăm rău. E vorba de Secţia de Ginecologie, ORL, Oftalmologie”, a declarat Constantin Pălivan, director medical Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. 

Două asistente pe secţie

Deficitul foarte mare de personal la Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu se înregistrează în rândul asistenţilor medical. În prezent, în Secţia de Ginecologie nu sunt decât două asistente medicale. „Cu medicii ne descurcăm cât de cât. Noi avem decât două asistente, şi ar trebui minim 12 să funcţionăm normal. În mod normal ar trebui trei pe schimbul unu, trei după-amiaza şi trei noaptea. Ar mai trebui câteva şi pentru a da libere la oameni, aşa cum este normal. Ne mai înţelegem cu asistentele de la Maternitate”, susţine Petre Lukacs, medic ginecolog, şef de secţie. 

Cele două asistente care lucrează aici se plâng de faptul că de multe ori fac cu greu faţă situaţiilor care se ivesc. „Este foarte greu. Sunt decât eu şi cu încă o asistentă. Ne descurcăm greu. Dacă apare vreo urgenţă jos trebuie să chemăm asistentele de pe la neonatologie sau de la sala de naşteri că altfel nu putem. De multe ori ele au treabă sau asistă la naşteri. Noi trebuie să avem grijă şi de bolnavele internate în secţie. De multe ori sâmbăta şi duminica nu avem asistente nici pe schimbul unu. Ar trebui să mai ia din alte secţii să aducă la noi”, povesteşte Maria Petrescu, asistent şef la Secţia de Ginecologie.

Pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj Ministerul sănătăţii a deblocat numai 2 posturi de asistent medical şi unul de ambulanţier, deşi au fost solicitate 10 posturi de asistent şi 4 de şoferi.  Conducerea Ambulanţei are semnale că în următoarele luni vor fi cereri de pensionare din parte ambulanţierilor 

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: