Spre a treia victorie a sezonului în deplasare

Pandurii lui Grigoraş merg la Mediaş cu gândul să obţină cea de-a treia victorie din deplasare din acest sezon. Până acum, Pintilii şi compania au învins doar la Ploieşti pe Steaua şi pe terenul „lanternei roşii”, Mioveni. „Ne mai trebuie minim 6 puncte pentru a îndeplini obiectivul dar 15 ar fi perfect”, spune Pintilii cu 8 etape înainte de final.

Pandurii au avut parte de 2 zile libere după Paşte iar acum mai au de aşteptat până la următorul meci. La Mediaş au fost programaţi să joace luni seara iar gorjenii vor pleca spre Ardeal sâmbătă.

La Mediaş e loc de puncte

Pandurii n-au format o echipă de speriat în deplasările din acest sezon. Ba chiar din contră. Oamenii lui Grigoraş s-au descurcat mai slab ca în sezonul trecut şi nu au obţinut decât 2 victorii până acum, la Steaua şi Mioveni. Nici la Mediaş nu va fi deloc uşor. Gazdele sunt în foame mare de puncte, fiind ameninţaţi serios de retrogradare. „Normal că e un meci mai important pentru ei, trebuie să câștige, dar și noi trebuie să luăm puncte. Nici ei nu au avut milă de noi anul trecut când ne trebuiau puncte și ne-au bătut cu 2-0. Sperăm să urmeze a treia victorie în deplasare.  Gazul va trebui să atace și ne convine, va fi diferit de ce s-a întâmplat în tur, când au venit să se apere. A fost greu să le dăm gol. Acum avem și avantajul de a juca pe un teren bun”, crede decarul Voiculeţ, omul responsabil cu pasele decisive în acest sezon. Pentru Pintilii va fi un duel special, cu naşul său de cununie, Ciprian Petre. „Noi mergem la Mediaş să facem un rezultat bun, relaţia mea cu naşul e altceva, fotbalul e altceva. Mergem să mai adunăm puncte, pentru că mai avem nevoie să ne îndeplinim obiectivul. Anul acesta ei au mers mai prost, dar formează un grup foarte puternic, au echipă foarte bună. Au jucat pe mai multe fronturi, cupe europene, campionat, cupă. Ei au mare nevoie de puncte pentru că sunt în zona retrogradării dar şi noi mergem să ne luptăm pentru fiecare punct”, spune Pintilii.

6 puncte pentru obiectiv

Ajunşi la a doua victorie din retur contra Mureşului, pandurii vor să-şi continue cursa pentru cea mai bună clasare din istoria clubului. Până acum, doar Cârţu i-a dus pe panduri pe locul 11 în 2009. Pentru a termina însă în primele 10 şi a fi pe placul şefilor, pandurii mai au de tras. „Ne-ar mai trebui minim 6 puncte pentru îndeplinirea obiectivului. Noi ştim ce avem de făcut. Nu s-a terminat, mai sunt 8 etape. Orice loc mai sus înseamnă bani în plus. Mai sunt 24 de puncte în joc, dacă am strânge 15 din astea ar fi senzaţional”, e de părere Pintilii care e convins însă că o calificare în cupele europene e greu de obţinut. „E foarte greu să mai prindem cupele europene dar totul depiunde de noi. Suntem la 3 puncte de Oţelul. Sunt decisive meciurile cu U Cluj şi Oţelul. Oţelul nu mai e o echipă de speriat. Dacă am făcut 30 de puncte în tur putem face măcar jumate în retur”, mai zice Pintilii care l-a tachinat pe colegul Nistor pe seama plecării la Krasnodar. „Să facem punctele astea şi Nistor să plece odată la Krasnodar”, a spus căpitanul cu voce tare în timp ce Nistor trecea pe lângă el.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: