SRI are super-majoritate

E oficial. Eduard Hellvig este noul şef al Serviciului Român de Informaţii, fiind votat cu o foarte largă majoritate în parlament: 498 de voturi pentru şi doar 15 împotrivă, cel mai probabil de la partidul Elenei Udrea. O super-majoritate care ridică unele semne de întrebare, Hellvig neavând calităţi care să justifice o astfel de înfrăţire între putere şi opoziţie. Numirea lui Hellvig a fost salutată şi de fostul şef al SRI, George Maior, care a dat o declaraţie în acest sens agenţiei guvernamentale de presă, după o lungă tăcere cauzată de dezvăluirile Elenei Udrea.

Să sperăm că Hellvig va folosi această super-majoritate pentru a face niţică ordine în serviciul pe care îl păstoreşte. Pentru că după scandalul Udrea – Coldea sunt prea multe întrebări fără răspuns. Sunt ofiţeri acoperiţi în presă plătiţi din bani negri? Udrea a spus cu subiect şi predicat că Sorina Matei a fost plătită de afaceristul Niro, la cererea SRI. Sunt ofiţeri acoperiţi în parlament, deşi legea interzice? Naşul TV a publicat documente din care rezultă o colaborare a lui Sebastian Ghiţă, în 2004, cu SRI. Ghiţă care acum este parlamentar, membru în comisia de control a SRI, dar şi patron de televiziune. Ghiţă este implicat în cele mai bănoase afaceri cu statul, prieten la cataramă cu „acoperitul” Ponta şi coleg de dosar penal cu familia acestuia. Şi tot mai multe voci din presă anunţă o iminentă arestare a acestuia, pentru că nu mai beneficiază de protecţia SRI. Aşa funcţionează lucrurile în România?

Udrea a mai spus şi despre banii negri daţi de Dorin Cocoş unei televiziuni şi unui institut de sondare a opiniei publice, tot la cererea unor şefi din SRI. Tot Udrea a povestit că a aflat de la Maior despre  faptul că a fost filată la Paris, înainte ca pozele să apară în presă. Şi că fostul ei soţ, arestatul Dorin Cocoş, obişnuia să meargă sâmbăta şi duminica la cafea la sediul SRI, cu Maior şi Coldea. Aşa o fi normal?

Să nu uităm şi ce spune fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, despre rapoartele lunare pe care i le făcea lui Coldea cu privire la dosarul Tender, un alt acoperit al serviciilor, cu afaceri în Africa de Sud. Nu lipsite de interes sunt şi acuzele Elenei Udrea, despre faptul că în campania prezidenţială Maior a tras cu Ponta, iar Coldea cu Iohannis. O fi normal?

Cred că Hellvig a fost ales să conducă SRI tocmai pentru că nu este în stare să lămurească aceste probleme. Tocmai de aceea, mult prea larga majoritate din parlament este îngrijorătoare. Câţi parlamentari care gândesc cu capul lor o mai avea România?

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: