Stadionul din Târgu Jiu, gata în cinci zile !

Arată ca un şantier, dar până la ora meciului cu Braşov va fi gata! Cel puţin asta promit autorităţile locale despre Stadionul Municipal cu doar 5 zile înaintea duelului cu „stegarii”. Suporterii abia aşteaptă revenirea echipei în propria casă după 9 luni de absenţă.

Cu mai puţin de o săptămână înaintea meciului cu FC Braşov, utilajele şi muncitorii încă trudesc de zor la Stadionul Municipal. Vestiarele au fost terminate, dar în interiorul stadionului încă e un şantier deschis.

Sâmbătă, termenul limită

Cu toate că lucrările sunt încă în toi cu doar câteva zile înaintea primului meci oficial al pandurilor pe teren propriu, primarul Cârciumaru nu are nicio emoţie că acestea nu vor fi gata la timp. Edilul a inspectat ieri şantierul de pe Municipal şi a dat verdictul pozitiv. Totul va fi gata până la vizita celor de la Federaţia Română de Fotbal care vor da ok-ul pentru partida cu Braşov. „Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile. Luni la ora 18.30 vom juca aici cu FC Braşov şi nu vom mai juca niciun meci la Severin. Mai sunt câteva lucruri de pus la punct dar sunt sigur că la ora meciului nu vom avea nicio problemă. Sută la sută lucrările vor fi gata sâmbătă, astfel încât duminică să venim, să ne plimbăm şi să privim liniştiţi baza sportivă”, spune sigur pe el primarul Florin Cârciumaru, care s-a săturat de drumurile făcute în ultimul an la Severin.

Se înghesuie lumea la debut ?

Un semn de întrebare planează asupra interesului suporterilor din Târgu Jiu care au fost „privaţi” de fotbal de calitate în ultimele 9 luni. Dacă nici după o pauză aşa de mare, lumea nu se înghesuie la stadion înseamnă că pandurii au o mare problemă. Şi asta cu atât mai mult cu cât echipa joacă cel mai frumos fotbal cu Grigoraş pe bancă de la promovarea în liga întâi.

În plus Pandurii a rămas singura reprezentantă a Olteniei pe prima scenă, după dispariţia Universităţii Craiova. „Eu sunt sigur că după cum a evoluat echipa în perioada Severin şi după meciul de la Piatra Neamţ, la meciul de debut vom avea foarte mulţi spectatori. Şi asta pentru că sunt dornici să-şi vadă echipa jucând acasă. Eu am observat că ne era greu tuturor să mergem la Severin şi  era mai uşor să priveşti fotbalul la televizor.  Fiind din nou acasă, numărul spectatorilor va fi destul de mare”, e convins primarul.

„Abia aştept să revină. Eu vin la meciurile pandurilor de când s-a construit stadionul în 1963 şi am fost şi la Severin cu maşina. A ajuns unul din cele mai frumoase din liga întâi şi mă bucur că am schimbat şi gazonul. La meciurile tari s-a umplut mereu stadionul şi sunt sigur că aşa va fi şi acum”, spune un suporter mai în vârstă care ieri urmărea cu atenţie stadiul lucrărilor.

Abonamente abia de la meciul cu CFR Cluj

Pentru suporterii care se interesează frecvent de abonamente e bine de ştiut că acestea nu vor fi gata, aproape sigur, până la meciul cu Braşov. Presaţi de timp după decizia bossului Condescu de a reveni din prima la Târgu Jiu, oficialii pandurilor nu au avut timp să elibereze şi abonamente. Acestea vor fi gata însă în timp util până la meciul din etapa a patra cu CFR Cluj.

Cu Braşovul se va intra pe bază de bilete care vor avea preţuri modice, pornind de la 5 lei. Nu e exclus însă ca decizia mai marilor de la Pandurii să fie şi una care vizează o reţetă financiară frumuşică. Astfel bazându-se pe interesul suporterilor la revenirea echipei după 9 luni de absenţă, gorjenii speră să vindă cât mai multe bilete pentru a încasa o sumă importantă de bani.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: