Stănculete: ”Spitalul Judeţean mai are bani decât pentru salarii”

Vasile Stănculete, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a făcut o declaraţie şoc vineri când a spus că în lunile care urmează unitatea spitalicească mai are bani doar pentru salariile cadrelor medicale și dacă nu va veni rectificarea bugetară, spitalul va intra în colaps financiar. Pentru a evita criza economică la spital, Stănculete ar avea nevoie de circa 125 de miliarde de lei.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu riscă să intre în colaps financiar. Este declarația actualului manager Vasile Stănculete care a spus că din luna septembrie va avea bani strict doar pentru plata medicilor şi a cadrelor medicale. ”Mai am bani în momentul de faţă dar nu până la sfârşitul anului. Am fost atenţionaţi la un moment dat să fim mai chibzuiţi şi mai am puşi de o parte, dar din punctul meu de vedere, aceşti bani presupun numai salarii, n-ar mai presupune altceva, deci asta ar însemna colapsul spitalului judeţean”, a declarat Vasile Stănculete.

Protocol

Pentru a evita o astfel de situaţie, Stănculete așteaptă rectificarea bugetară programată pentru data de 23 august. Îi mai trebuie 125 de miliarde ca să asigure buna funcţionare a spitalului până la sfârşitul anului. „Cel mai important lucru pentru spital acum este rectificarea bugetară. Am fost la negocieri la București împreună cu președintele Consiliului Județean, am semnat un protocol atunci cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate și așteptăm la rectificarea din 23 august între 123 și 125 de miliarde pentru a asigura buna funcționare a spitalului”, a precizat Vasile Stănculete, managerul spitalului județean.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: