Stânga lui Antonie nu ştie ce face dreapta lui Cârciumaru

Închiderea şcolii 7 naşte noi discuţii. De această dată, cei care fac scandal nu sunt părinţii ci Vasile Antonie, consilier local PSD. Acesta a declarat în cadrul conferinţei de presă a partidului că Inspectoratul şcolar a luat decizia de a desfiinţa această şcoală fără să consulte autorităţile. De precizat ar fi că primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, este de acord cu acest demers, ba mai mult, şi-a făcut deja planuri cu clădirea. Interesant este că acea clădire este râvnită de Inspectoratul Şcolar Gorj (IŞJ) pentru a fi predată Grupului Şcolar Auto în timp ce primăria vrea să transfere aici Poliţia Comunitară.

Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct, nu înţelege de ce un subiect din educaţie  este atât de politizat şi de ce, predecesorul său la Inspectorat, Vasile Antonie, a vorbit despre acest lucru în conferinţa de presă a PSD Gorj. Mitescu susţine că a avut mai multe întâlniri atât cu primarul Flroin Cârciumaru cât şi cu autorităţile judeţene încercând să găsească o soluţie la nemulţumirile exprimate părinţii copiilor de la şcoala 7.

Cine va intra in posesia acestei clădiri?

„Eu nu am ştiu să fi trimis ceva la Consiliul Local vis-a-vis de această comasare. Părerea mea este că reprezentanţii Inspectoratului au inclus această şcoală pe listă doar pentru a trimite la Minister ca să arate că au identificat şcolile unde poate fi redus personal. Eu cred că această unitate ar fi putut rămâne structură a celei mai apropiate şcoli. Nu s-a discutat cu nimeni“, a spus Antonie, fără să ştie de intenţiile primăriei conduse de un coleg de partid. Deşi părinţii acestor elevi se bazau pe sprijinul autorităţilor locale, aceştia plănuiesc deja ce vor face cu clădirea. Din cauza faptului că au efectuat o serie de investiţii, primăria consideră că este îndreptăţită să intre în posesia clădirii şi au planificat deja ca aici să funcţioneze Poliţia Comunitară, care acum este situată într-un imobil mult prea mic. „Din cauza lipsei spaţiului, noi ne-am gândit ca pe viitor să transferăm sediul Poliţiei Comunitare în locul şcolii Generale Nr.7. Aici au fost făcute o serie de investiţii, este un imobil foarte bine întreţinut şi dotat totodată, pe care nu ne permitem să-l pierdem. Deocamdată aceasta este doar o propunere pentru această locaţie. Noi nu ne-am opus desfiinţării, dacă este lege, asta este”, declară Ramona Evulescu, purtător de cuvânt primăria Târgu Jiu.

Pe de altă parte reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Gorj intenţionează să predea clădirea Grupului Şcolar Auto. „Destinaţia acestei donaţii nu o putem noi schimba cum vrem, doar prin foarte multe aprobări obţinute de la Ministerul Învăţământului. La Şcoala Generală Nr.7 nu va fi mutată nici Poliţia Comunitară, nici altcineva, pentru că şcoala trebuie să rămână pe mai departe unitate de învăţământ. Aceasta va fi predată Grupului Şcolar Auto. Aici există toate dotările necesare pentru ca elevii de la Auto să înveţe”, declară Camelia Bibere, inspector şef adjunct ISJ Gorj.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: