Stângă pregăteşte strategia de transferuri

Pauza din campionatul Ligii Naţionale constituie pentru echipele din Liga Naţională şi un prilej de a demara discuţii cu jucătorii pe care vor să-i transfere. Cum în această perioadă de pauză au loc şi acţiuni ale loturilor naţionale, antrenorul Vasile Stângă este privilegiat pentru că poate urmări la lucru toate echipele naţionale. Tehnicianul Energiei se află în această perioadă la Izvorani, acolo unde se pregătesc echipele naţionale de tineret şi seniori.

Handbaliştii de la Energia şi-au reluat pregătirea pentru partea a doua a campionatului imediat după Paşte, în perioada sărbătorilor jucătorii primind şase ziler libere pentru a merge acasă. Echipa a revenit la Târgu Jiu încă de săptămâna trecută, la reunirea lotului fiind prezent şi antrenorul Vasile Stângă, tehnicianul plecând între timp la baza olimpică de la Izvorani, acolo unde echipa naţională masculină se află în cantonament pentru a pregăti două meciuri amicale. În cantonamentul naţionalei se mai află şi trei jucători de la Energia, Ionuţ Popescu, Giotoiu şi Florea, cel de-al patrulea, Criciotoiu, urmând să vină şi el la lot după meciurile de la naţionala de tineret.

Nu va menaja titularii în ultimele etape

Chiar dacă obiectivul pentru acest sezon este ca şi realizat, Energia vizând un loc de cupe europene, Stângă spune că nu va folosi în etapele care au mai rămas de disputat jucătorii care au evoluat mai puţin sau deloc ci va miza pe jucătorii de bază: „Aşa cum am mai precizat vom trata toate meciurile cu maximă răspundere şi voi folosi cei mai buni oameni la meciurile pe care le mai avem de jucat”. Programul echipei gorjene după pauză nu se anunţă deloc uşor, Energia urmând să joace cu câteva echipe din partea superioară a clasamentului. „După această pauză vine meciul cu Dinamo despre care cred că va fi cel mai dificil din deplasare şi nu-mi permit să adopt o altă politică, iar după aceea urmează partida de acasă cu Odorhei şi cea din deplasare de la Timişoara. Şi eu vreau să câştigăm totul până la final, asta le-am şi spus jucătorilor. Şi le-am mai zis să nu se gândească deocamdată la prime până nu ne îndeplinim obiectivul, un loc pe podium la finalul sezonului”.

Ar mai avea nevoie de patru jucători

Deşi mai sunt de disputat patru etape din actualul sezon, gorjenii se gândesc deja la strategia pentru transferuri, echipa având nevoie de întăriri pentru viitorul sezon. „Noi ne gândim deja la o strategie pentru viitorul sezon. Deja încep să se facă „mişcări de trupe” în Ligă, sunt jucători care îşi termină contractul la foarte multe echipe şi deja s-au luat contact cu ei, se negociază cu ei”, a precizat Vasile Stângă, tehnicianul recunoscând că nu stă pe loc şi a demarat deja discuţii în vederea unor transferuri: „Şi noi am început să discutăm, dar deocamdată nu putem să dăm nume. Acum este în avantajul jucătorilor, mai ales al românilor pentru că anul acesta au mai multe oferte şi pot să aleagă oferta cea mai avantajoasă. Eu mai am nevoie de 3-4 jucători, nu mai mult”. Conducerea clubului doreşte să asigure tehnicianului un buget substanţial dar şi un lot pe măsură în viitorul sezon pentru a putea aborda campionatul cu un nou obiectiv – lupta pentru titlu.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: