Statistici negre: 4000 de gorjeni au cancer

Ministerul Sănătăţii a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj o situaţie privind derularea Programului Naţional de Oncologie. Trebuie să se verifice dacă sunt asigurate medicamentele oncologice injectabile la nivelul  unităţilor sanitare. Conducerea spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu susţine că nu sunt probleme cu medicamentele, însă şefa Secţiei de Oncologie este de altă părere. Patru mii de gorjeni suferă de diferite forme de cancer.

În acest moment la nivelul judeţului Gorj sunt luate în evidenţă peste 4.000 de persoane care au fost diagnosticate cu diferite forme de cancer.  Ministerul Sănătăţii a solicitat o evidenţă a stocurilor de medicamente achiziţionate prin Programul Naţional de oncologie.

Conducerea spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu susţine că în acest moment în farmacia spitalului este tratament pentru bolnavii de cancer. „Dacă în alte spitale din ţară au fost probleme cu medicamentele pentru bolnavii de cancer la Spitalul Judeţean sunt medicamente. Ce-i drept am avut şi perioade în care ne-a mai lipsit câte ceva, dar acum avem. Pot să vă spun că am început şi procedura de achiziţie pentru un alt lot de medicamente, pentru a nu rămâne fără tratament pentru bolnavii de cancer”, spune Constantin Pălivan, director medical la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. 

Mariana Găvănescu, şefa Secţiei de Oncologie, susţine că acum în farmacia spitalului există numai tratamentul standard pentru bolnavii de cancer. „Pot să vă spun că ultima achiziţie de medicamente prin programul naţional s-a făcut la sfârşitul anului trecut, dacă nu mă înşel prin luna decembrie. Acum noi în farmacia spitalului aveam tratament pentru bolnavii de cancer care au tratament standard, dar nu avem tratamentul injectabil. Nu-l aveam de câteva luni bune. Am înţeles că s-a început procedura de achiziţie şi ni s-a spun că săptămâna viitoare vom avea acest tratament”, a zis Mariana Găvănescu, şefa Secţiei Oncologie.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj au cerut spitalului evidenţele cu stocul de medicamente pe programul naţional de oncologie. De la 1 aprilie tratamentul injectabil nu se mai eliberează decât prin farmaciile spitalului.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: