Statuia Ecaterinei Teodoroiu intră în reabilitare

Statuia Ecaterinei Teodoroiu a intrat, de astăzi, într-un amplu proces de conservare și restaurare. Lucrările de conservare-restaurare vor fi executate de o societate din Alba Iulia. Valoarea lucrărilor este de circa 60 de mii de lei.

"Realizată în anul 1978, de către sculptorița Iulia Oniță, statuia este amplasată pe bulevardul ce poartă numele eroinei de la Jiu, vis-a-vis de Școala Generală „Ecaterina Teodoroiu”.

Monumentul este format din două elemente distinctive, respectiv statuia, realizată din bronz, și piedestalul și baza acestuia, realizate din travertin. În centru se află poziționată statuia eroinei, îmbrăcată în uniforma de campanie, într-o postură de repaus, cu arma la picior", a anunțat municipalitatea. 

Intervențiile vor consta, în ceea ce privește statuia din bronz, în îndepărtarea ancasărilor, închiderea fisurilor, patinarea și aplicarea unui strat de protecție, iar în ceea ce privește piedestalul și soclul, în curățarea, biocidarea, injectarea fisurilor, relipirea pieselor desprinse, reîntregirea volumetrică a piedestalului și hidrofugare.

Galerie foto





Vizualizări: 784

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: