Statul râde de mine că-s prost. O avea și el dreptate...

Nu aroganța lor e cea mai mare problemă. Nici faptul că-s aceiași sau fiii acelorași. Nici măcar că fură fără rușine parcă nu este atât de deranjant cât faptul că ne cred proști. Vorbesc, desigur, despre politicieni. Te-ai fi așteptat ca respectul pentru electorat să crească pe măsură ce-am avansat și noi în structurile europene. Te-ai fi așteptat să nu ne mai vorbească de parcă nu ne-ar vedea de coada stufoasă a vacii. Te-ai fi așteptat, dacă nu să fie sinceri și direcți, măcar să ne mintă cu ceva mai multă pricepere. Păcăliți-mă, OK. Dar faceți-o cu talent. Faceți-mă să vă cred. Faceți-mă să sufăr, la dracu, când realizez că totul a fost o ingenioasă înscenare. Asta îmi doresc. Îmi doresc să nu mai fiu jignit de politicieni care să mă mintă ori că-mi dau bani, ori că nu-mi mai iau. ”O să dau 10.000 de euro fiecărui român”, zicea Dan Diaconescu nu mai devreme de 2012. Acesta e nivelul, nu doar al domnului Dan, ci al tuturor domnilor din politică.

Ca peștele în apă în opoziție, Băsescu mă jignește zi de zi explicându-mi cum nu trebuia băgată acciza și cum nu trebuie crescute taxele și impozitele. Nu-l doare gura. În timp ce el vorbește, acciza e băgată, iar taxele și impozitele chiar cresc. Mă uit și eu la televizor, domnu' președinte. Am văzut că europenii dumneavoastră dragi au dat declarații din care reieșea că respectiva acciză este, practic, obligatorie și-n România. Sigur, prețul a crescut cu mult mai mult decât biata acciză, deci nu vi s-ar părea mai firesc să vă luați dumneavoastră de guler cu nesimțiții de la OMV, de pildă, și să ne mai lăsați cu scandalul cu Ponta? Asta așa, că tot aveți chef de harță. Nici măcar nu înțeleg pentru cine mai faceți campania asta jignitoare la adresa electoratului dumneavoastră de dreapta, deschis la minte, teoretic. În sensul că nu înțeleg pe cine vreți să promovați. Udrea? Fiți serios. Crin Antonescu? Auuu!

Mă aștept dintr-o clipă în alta ca Ponta să vină să-mi ceară portofelul, să-mi ia toți banii din el, apoi să mi-l înapoieze zâmbitor, după care Băsescu să iasă la televizor și să declare că Ponta nu ar fi trebuit să facă asta. Vă mulțumesc, atâta lucru știam și eu! Dar n-am înțeles, ce vreți? Aaah, să vă votez? Păi, bine.

Și ce-o să se întâmple, pe termen lung? Succesiunea la ciolan. Vine iar Băsescu, de data asta îmi golește el portofelul, iar fostul băiat rău Victor negreșit va ieși și el la televizor și va spune că modul cum Băsescu mi-a luat banii este pur și simplu de neacceptat. Vă mulțumim tuturor! Credeți-ne în continuare proști, s-a văzut din fenomenul de la primăria București numit Nicușor Dan că n-o să mai suportăm multă vreme să fim tratați ca niște cretini.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: