Stema comunei Albeni, gata luna viitoare

Primăria Albeni va avea propria stemă care va reprezenta comuna în mediile oficiale începând cu luna august. Stema a fost deja aprobată de către Consiliul Judeţean. Sigla se va distinge prin elemente inedite. Este vorba despre braţul lui Magheru şi o sondă de extracţie.

Comuna Albeni se va număra printre localităţile gorjene ale căror documente vor purta în antet o stemă. Autorităţile locale spun că acest lucru se va întâmpla începând cu luna viitoare. „Procedura a fost finalizată, iar începând cu luna august vom avea propria stemă a comunei. Sunt anumite documente, cum ar fi certificatul de urbanism şi autorizaţia de construcţie, care necesită o stemă în antet”, a declarat Dumitru Cornea Victora, primarul comunei Albeni.

Stema se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat. În partea superioară, în câmp albastru, va fi imaginea unui braţ în armură de argint ţinând în pumn o sabie din acelaşi metal. În partea inferioară, în câmp roşu va fi imaginea unei sonde de extracţie. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună. Potrivit autorităţilor locale, stema va face trimitere la evocarea faptelor istorice ale lui Gheorghe Magheru, precum şi la resursele de cărbune care se găsesc în pământurile de la Albeni. „Braţul în armură ţinând o sabie face trimitere la blazonul familiei Magheru, familie ale cărei destine sunt strânse legate de localitate, Gheorghe Magheru fiind născut în Albeni”, a declarat primarul Dumitru Cornea Victora.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: