Strâmbulescu: Centrul „Brâncuşi” va fi axat pe cercetare

Doru Strâmbulescu, singurul candidat la şefia Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, a trecut de proba evaluării proiectului de management. Comisia de evaluare i-a notat proiectul cu nota 8.83, ceea ce îi dă posibilitatea să participe şi la proba interviului. Strâmbulescu a spus ce vrea să schimbe în calitate de şef al acestui centru.

Reporter.: Aţi promovat proba de evaluare a planului de management, urmează interviul. Ce obiective aveţi în ceea ce priveşte Centrul Brâncuşi?  

Doru Strâmbulescu: Principalul obiectiv al meu în această perioadă este o schimbare a  tot ceea ce a însemnat Centrul Brâncuşi până acum. În sensul unei adaptări mai bune la obiectul şi misiunea pe care o are în prezent, aceea de a valorifica, proteja şi promova ansamblul brâncuşian. Aş putea face acest lucru prin dezvoltarea unor programe de cercetare. Este o premieră până acum. Eu cred că centrul ar trebui să se numească altfel. Ar trebui să se numească Centrul de Cercetare şi de Documentare „Constantin Brâncuşi”.

Rep.: De ce vreţi să schimbaţi denumirea centrului?

D.S.: Propunerea pe care o fac mi se pare mai potrivită obiectului de activitate pe care îl avem noi în prezent. Principalul meu obiectiv este să dezvolt mai mult munca de cercetare şi documentare în ceea ce priveşte viaţa şi opera lui Constantin Brâncuşi şi în mod special a ansamblului brâncuşian în contextual în care în 2015 sperăm, în prima jumătate a anului, va primi avizul favorabil pentru includerea în UNESCO. Să nu fie făcut pe structura unei case de cultură şi să fie un centru de cercetare, de documentare, de studiu, având ca principal obiect de activitate ansamblul brâncuşian.

Rep.: Ştim că centrul este susţinut în mare parte din fonduri de la bugetul local. Cum aţi putea îmbunătăţi situaţia financiară?

D.S.: În primul rând prin evenimentele şi programele pe care le propun voi încerca să atrag fonduri extrabugetare. Asta înseamnă sponsorizări, donaţii, parteneriate. O a doua chestiune foarte importantă este atragerea fondurilor nerambursabile pe proiecte. Nu doar pe cercetare, sunt şi pe activităţi artistice, activităţi culturale. Acolo am specificat o serie întreagă de posibilităţi.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: