Ştrandul din Turceni, concesionat înainte de a fi recepţionat

Autorităţile locale din Turceni concesionează ştrandul din localitate. Cum posturile sunt blocate şi nu pot face angajări au decis că este mai rentabil să-l concesioneze. Lucrările de construcţie nu au fost finalizate, iar până la atribuirea contractului de concesiune nu se poate da spre folosinţă noua construcţie. Ca atare, ştrandul nu va fi inaugurat la 1 iunie, aşa cum anunţa conducerea primăriei Turceni.

Peste 23 de miliarde de lei vechi a costat construirea ştrandului aflat la circa 3 km de centrul oraşului. Lucrările au fost efectuate în proporţie de 95% spun autorităţile. Sperau să poată efectua angajări pentru a dispune de salvamari, personal de întreţinere şi pază, însă posturile sunt în continuare blocate de guvern. Ca atare, autorităţile publice locale au efectuat printr-o firmă de consultanţă un studiu de oportunitate şi au concluzionat că cel mai bine este să concesioneze ştrandul.

Noul administrator ar trebui să amenajeze spaţiul, să efectueze angajările necesare, dar şi să doteze restaurantul din incinta ştrandului. „Anul trecut, am luat decizia să construim un ştrand, ne aflăm în imposibilitatea de a-l gestiona în regim propriu deoarece nu avem personal şi nu se pot face angajări. Noi speram să dea drumul la angajări pe serviciul public. Având în vedere că trebuie să avem angajaţi salvamari, asistenţi medicali şi pază şi nu are cine să îl administreze am făcut un studiu privind modalitatea lui de administrare şi singura variantă este să îl concesionăm. Cine va prelua, va trebui să mai bage nişte bani în restaurant, să facă o politică de promovare să ademenească oamenii”, a declarat Dumitru Gâlceavă, primarul din Turceni.    

O parte din profit ajunge la primărie

Şi dacă tot plasează ştrandul în administrarea altcuiva, autorităţile locale vor să scoată şi profit de pe urma investiţiei. Vor încasa câteva miliarde lei vechi anual, dat fiind faptul că vor impune să le fie acordată o anumită cotă din profit. „Noi o să fim parte la profit, pe lângă redevenţă vom solicita şi un anumit procent din profit la cel care concesionează. Vom merge pe maximul prevăzut de lege, 49 de ani, astfel societatea care va prelua ştrandul să-şi amortizeze cheltuielile cu dotarea restaurantului, finalizarea terasei, amenajarea parcării. Săptămâna viitoare vor demara procedurile pentru a concesiona ştrandul”, a mai spus primarul Dumitru Gâlceavă.

TERMEN

Dacă în urmă cu ceva timp primarul Gâlceavă garanta că la 1 iunie va fi primul care va face baie în noul ştrand, acum spune speră ca măcar de zilele oraşului, în perioada 22-23 iunie, să fie inaugurat. Întârzierea se datorează deciziei de a-l concesiona, proces care va dura cel puţin 45 de zile, în contextul în care vor exista persoane interesate de preluarea lui. 

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: