Stromajer şi Martinovic s-au pregătit pentru prima dată pe zăpadă

Doi dintre jucătorii de origine sârbă ai pandurilor s-au antrenat în primul stagiu de la Rânca pentru prima dată la altitudine şi pe zăpadă. Slovenul Stromajer şi sârbul Martinovic nu făcuseră până acum cunoştinţă cu rigorile pregătirii montane de iarnă în timp ce colegul lor Raskovic mai avea trei antecedente de acest gen de când juca la Steaua Roşie Belgrad.

Buni prieteni, cei trei jucători s-au fotografiat împreună în stagiul recent încheiat la Rânca, unii dintre ei dorind să aibă amintiri cu zăpada care era din belşug şi cu ATV-urile hotelului. Buni vorbitori de limba română, Stromajer şi Martinovic îl mai sâcâie uneori pe Raskovic care comunică mai mult în engleză cu colegii.

Pentru ei însă pregătirea de la Rânca a fost o premieră în ceea ce priveşte cantonamentele de iarnă. „A fost puţin frig pentru că n-am mai făcut niciodată pregătire la munte iarna. E mult mai greu iarna la munte, cu siguranţă, am constatat acum. A fost zăpadă mare, frig şi a fost mult mai greu mai ales că nu a fost mingea şi era plictisitor. Dar trebuia să facem asta şi în perioada aceasta se fac doar antrenamente fără minge”, spune Stromajer care la Vâlcea nu a avut parte de astfel de pregătire. Martinovic era obişnuit cu cantonamentele de iarnă la mare: „Nu am mai făcut nici un cantonament de iarnă la munte, niciodată în viaţa mea. La noi în Serbia mergem la mare  pentru pregătire. A fost greu dar ştiu că trebuie să fie greu pentru că ne ajută în campionat. A fost mai dificil că aluneca, era polei dar trebuie să mai trecem şi prin asta ca să avem rezultate. Cu frigul n-am avut probleme şi zăpada e foarte frumoasă dar să o vezi din cameră nu să alergi prin ea. Totul e alb şi aerul e foarte tare aici. Acum mergem în Antalya şi abia aştept să ne pregătim cu mingea”.

Raskovic a fost surprins de frumuseţea zonei şi de zăpadă fiind nemulţumit de poleiul care îl făcea să alunece: „A fost foarte frumos la Rânca dar a fost foarte greu. Eu unul am mai făcut cu cei de la Belgrad astfel de cantonamente la Zlatibor, la munte. Am fost acolo de trei ori iarna, şi era la fel ca la Rânca, zăpadă şi frig. Dar aici a fost în plus şi gheaţa de pe jos care ne făcea să alunecăm în rest totul e la fel ca în Serbia. Dar a fost scurt şi a trecut repede. A fost greu dar ne gândim că mergem în Antalya şi deja este mai bine”.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: