Strugurii contribuie la menţinerea sănătăţii şi tinereţii

Emblemă a toamnei, strugurele este un bun  energizant şi o adevărată bombă antioxidantă. De departe strugurii sunt cele mai studiate fructe de către cercetători. De-a lungul timpului, strugurelui i s-au descoperit nenumărate virtuţi terapeutice, de la capacitatea de a menţine sănătatea vaselor de sânge şi a inimii până la proprietatea de a păstra tinere ţesuturile.

Strugurii, consumaţi în mod deosebit toamna, când este sezonul lor, conţin o serie de vitamine şi minerale, esenţiale pentru sănătatea organismului, precum potasiu, magneziu, calciu, fier, fosfor sau fructoza. Acestea conferă o incredibilă capacitate de regenerare a celulelor şi a ţesuturilor. De asemenea, se remarcă prin categoria variată de antioxidanţi din compoziţie. Cele mai importante sunt delfinidina şi resveratrolul, care neutralizează efectul radicalilor liberi şi previn oxidarea celulară, principala cauză a îmbătrânirii premature.

Beneficii pentru menţinerea frumuseţii tenului

Strugurii au fost folosiţi pentru frumuseţe şi pentru prelungirea tinereţii de pe vremea Cleopatrei şi Elenei din Troia. Aceste fructe sunt adevăraţi aliaţi ai sănătăţii şi ai longevităţii deoarece conţin o varietate de antioxidanţi. Cei mai importanţi nutrienţi din compoziţia strugurilor sunt vitaminele A, C, B6 şi B9 şi mineralele esenţiale precum potasiul, calciul, fierul, fosforul, magneziul şi seleniul.

Poţi profita de efectele benefice ale strugurilor prin consumul lor în stare proaspătă sau în diferite sucuri sau compoturi, dar ii poţi folosi şi pentru a face măşti faciale la tine acasă, deoarece acest fruct curăţă perfect oricare tip de piele (uscată, grasă sau normală), prevenind apariţia ridurilor. Sub formă de mască facială, poţi folosi strugurii zdrobiţi sau sub formă de suc, de preferinţă proaspăt.

Strugurii conţin resveratrol

Strugurii se remarcă prin categoria variată de antioxidanţi din compoziţie, precum flavonoidele şi resveratrolul, care neutralizează efectul radicalilor liberi şi care previne oxidarea celulară, principala cauză a îmbătrânirii premature. Spre deosebire de cei roşii, strugurii albi conţin o cantitate mai mică de antioxidanţi. În concentraţii mari resveratrolul se găseşte în coaja strugurilor roşii sau negri. Resveratrolul are o capacitate antioxidantă de 20 de ori mai mare decât vitamina C, respectiv, de 50 de ori mai mare decât a vitaminei E. În orice formă ar fi ei consumaţi, inclusiv sub formă de vin, strugurii ne menţin tineri şi ne protejează sistemul circulator.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: