Subprefectul judeţului, supărat că nu are unde să parcheze

Marcel Romanescu, subprefectul judeţului Gorj, nu are unde să îşi parcheze maşina când se întoarce de la serviciu. Într-o întâlnire cu vârstnicii Marcel Romanescu a ridicat problema locurilor de parcare din zona Hotel Gorj, unde locuieşte, şi unde nu găseşte un loc de parcare deoarece toate sunt ocupate de maşinile societăţilor comerciale. Reprezentantul guvernului în teritoriu i-a cerut directorului Edilitara, Alexandru Zaharia, să găsească o soluţie la această problemă.

Locurile de parcare centrul municipiului Târgu Jiu sunt insuficiente pentru maşinile locatarilor şi a firmelor cu sedii în zonă. Nemulţumit de acest lucru este şi subprefectul judeţului, Marcel Romanescu, care locuieşte în zona Hotel Gorj. „În zona Hotel Gorj, acolo unde am şi apartamentul, de foarte multe ori parcarea este ocupată de maşini care nu aparţin locatarilor zonei, ci tuturor celor care vin ori la Hotel Gorj, ori la spaţiile care îşi desfăşoară activitatea în zona aceea. Situaţia cred că nu este numai la Hotel Gorj, ci în toată zona centrală, acolo unde sunt spaţii comerciale”, menţionează  Marcel Romanescu. Reprezentantul guvernului în teritoriu a mai menţionat că dacă jumătate din locurile de parcare sunt ocupate de cei care vin la societăţile care îşi desfăşoară activitatea în zona centrală la un moment dat zona se blochează. O soluţie ar fi ca municipalitatea să scoată la licitaţie câteva locuri pentru firmele respective. „Sunt bani pe care să-i încaseze bugetul Primăriei Târgu Jiu pentru că este incorect ca acela care are un spaţiu comercial şi nu şi-a asigurat niciodată un loc de parcare să vină şi să îţi ocupe două, trei, cinci locuri din parcarea ce a avut altă destinaţie la început”, propune Romanescu.

PROMISIUNI

Alexandru Zaharia, directorul Edilitara, a promis că se vor căuta soluţii pentru rezolvarea acestei situaţii. „Vom separa parcările reşedinţă de parcările comerciale. În tot oraşul am încercat să mai luăm şi din zona verde, să mai micşorăm trotuarele”, a precizat Alexandru Zaharia.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: