Substanțe periculoase confiscate de la o societate din Bărbătești

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Gorj au efectuat  controale la 12 agenţi economici care desfăşoară activităţi de comercializare, utilizare şi prestări servicii cu produse de protecţie a plantelor.

Au fost constatate 5 infracţiuni de nerespectare a regimului substanţelor toxice şi a produselor de protecţie a plantelor. De asemenea, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor o cantitate de peste 600 kilograme de substanţe periculoase.

Cea mai mare cantitate de astfel de substanțe a fost identificată la o societate comercială din comuna Bărbăteşti, administrată de un bărbat de 33 ani, care în perioada 2012-2013 a deţinut şi comercializat, fără drept, substanţe toxice şi produse de protecţia plantelor. Substanţele toxice nu erau depozitate corespunzător existând situaţii generatoare de risc atât pentru mediu, cât şi pentru sănătatea populaţiei. Cantitatea de 565 kg substanţe toxice şi produse de protecţia plantelor identificată a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, fiind şi lăsată în custodie la Unitatea Fitosanitară Gorj – depozitul de substanţe periculoase. În cauză a fost constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări conform prevederilor legii privind regimul substanţelor şi preparatelor chimice periculoase.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: