„Suntem obligaţi să câştigăm la Oradea!”

Handbaliştii de la Energia Pandurii aşteaptă cu nerăbdare debutul în retur, având programat în prima etapă un meci în deplasare la CSM Oradea. Antrenorul Vasile Stângă crede că echipa este pregătită pentru acest retur de foc care va urma, primele două meciuri fiind programate la un interval foarte scurt, cu CSM Oradea şi UCM Reşiţa. Tehnicianul are încredere în faptul că echipa va aborda corespunzător jocurile din retur şi va reuşi să revinăpe linia de plutire. Jocurile amicale au arătat o altă faţă a Energiei şi dacă evoluţia bună din acestea va continua şi în campionat este posibil ca echipa să încheie sezonul în obiectiv.

Reporter: Cum credeţi că va fi acest retur care debutează la finalul săptămânii pentru Energia Pandurii?

Vasile Stângă: Ne aşteaptă un retur de foc. Avem meciuri foarte grele, mai ales pe teren propriu, meciuri pe care avem obligaţia să le câştigăm pentru a mai spera la îndeplinirea obiectivului. Dar, cel mai important pentru noi va fi primul meci din retur, de la Oradea. Suntem obligaţi să câştigăm pentru că după aceea vom juca acasă, într-un meci în devans cu CSM Reşiţa şi ne trebuie un moral bun. Trebuie să lăsăm deoparte tracul debutului şi să ne concentrăm acum, doar la partida cu Oradea. Le-am şi spus la băieţi că nu va fi un meci uşor, de aceea este necesar să dea totul din ei.

Rep.: După această serie de turnee şi jocuri amicale este Energia acum pregătită de debut?

V.S.: Suntem pregătiţi pentru startul returului, băieţii sunt în formă şi se mişcă foarte bine. Acum totul depinde de aspectul psihologic. Dacă nu o să ne blocăm, nu avem cum să pierdem nici la Oradea nici acasă. Dacă se blochează un jucător îl schimb, însă dacă echipa intră în vrie, într-o pasă proastă e greu să-i scoţi.  Acum mare încredere în ei, am văzut după cum dau la poartă, nu mai au frica de ratare. Ne-am descurcat bine în amicale. Dar hai să fim serioşi, acum, va fi cu mult mai greu în meciurile oficiale. Nimeni nu se va da la o parte din calea noastră doar ca să câştigăm noi.

Rep.: De ce anume vă este teamă cel mai mult în această parte a doua a sezonului?

V.S.: Nu prea am de ce să mă tem în general, dar de multe ori am constatat că cel mai periculos adversar al echipei noastre este chiar propria noastră echipă. Am pierdut câteva meciuri numai din prostia noastră, atunci când trebuia să câştigăm, capotam! Sper ca băieţii să fi depăşit acest neplăcut episod pentru că ar fi de-a dreptul penibil să se repete şi acum. Mie frică şi de deplasările lungi. Sâmbătă seara avem la Oradea, revenim imediat la Târgu Jiu iar miercuri jucăm un meci foarte greu şi important cu Reşiţa acasă. O să abordăm cu maximă seriozitate partida de la Oradea pentru că nu vreau ca unii dintre jucătorii mei să fie prea siguri pe ei după victoriile cu Dinamo şi cu Steaua din amicale. Ne aşteaptă apoi, peste doar 3 zile un cu totul alt meci, acasă cu CSM Reşiţa, un adversar foarte valoros şi dacă vrem să mergem mai departe trebuie să dăm totul pe teren. Nu mă interesează cum, dar va trebui să câştigăm. În orice condiţii!

Rep.: De arbitraje vă mai temeţi în acest retur?

V.S.:  Normal că îmi este frică de ei pentru că m-am ars de prea multe ori. Arbitrii pot influenţa foarte uşor soarta unui meci de handbal. Mie mi-e scârbă de astfel de oameni şi eu am spus-o de fiecare dată când a fost cazul. Nu mai vreau să mai pronunţ nume, că ei se ştiu foarte bine… Sunt multe jocuri de culise şi din păcate, Federaţia dictează politica din Liga Naţională, iar noi suntem legaţi la mâini. Sper ca măcar în acest retur să nu mai văd arbitrii care îşi bat joc de un meci. Nu am pretenţia să ţină cu mine, dar măcar să fie corecţi.

Rep.: Despre adversarul din prima etapă ce credeţi, mai poate spera în acest sezon?

V.S.: Nu am avut cum să culeg informaţii despre Oradea. Nu ştiu cine joacă la ei, Alesu am înţeles că s-a dus acolo. Au jucat la Cluj un meci şi au pierdut la zece goluri, însă nu am mai multe date. Ei nu au nimic de pierdut, oricum se consideră retrogradaţi. Va fi un meci de muncă, de uzură. Sper ca arbitrii bămăreni să arbitreze corect. Eu îi cunosc pe Marta şi Hendrea, arbitrii buni, dar nu se ştie.

Rep.: Sunt probleme deosebite de lot în acest moment la Energia?

V.S.: Stanciu nu mai poate juca. El va merge la Szeged să se opereze la ligamente. Are un ghinion teribil băiatul acesta. Înainte să vină la noi s-a operat tot aşa la un genunchi, iar acum are din nou probleme la celălalt picior. Cariera lui este în pericol. El are tragere de inimă, vrea să revină, însă nu ştiu dacă îşi va reveni complet după această intervenţie. Sperăm să joace şi Kosanovic la acest meci şi să se rezolve până la ora jocului permisul lui de muncă. În plus încercăm să-l revitalizăm pe Radu Costel. L-am chemat din vacanţă să ne ajute, e nepregătit, dar este un pivot de meserie. Am înţeles că aleargă prin stadion şi se va pune la punct cu pregătirea fizică.

Speră la locurile 5-6 la finalul campionatului

Chiar dacă achiziţiile efectuateîn această iarnă nu-s foarte multe conducerea clubului este optimistă şi speră că Energia va îndeplini obiectivul: “Pentru retur ne-am propus să obţinem 14-15 puncte, şi astfel la final să avem peste 23 de puncte. După calculele noastre ne-am situa pe poziţiile 5-6, ceea ce ar fi perfect”.

Preşedintele secţiei de handbal Gore Popescu crede că valoarea echipei a crescut prin cele douăachiziţii făcute dar şi prin revenirea lui Mazilu pe teren: “Valoarea echipei a crescut prin aducerea celor doi jucători străini, Coelho şi Kosanovic. Şi alţi jucători de la noi din echipă şi-au dat drumul la joc, Giotoiu, Truică sau Florea. După cum a jucat în amicale, Mazilu ne-a făcut să regretăm că nu l-am avut şi în turul campionatului. Chiar ne-a lipsit atunci. Sunt sigur că dacă va continua să joace la fel de bine şi în meciurile oficiale, atunci Mazilu ar putea ajunge la echipa naţională. O să vedeţi o altă echipă Energia în retur.”

Vizualizări: 74

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: