Supraveghetor din CE Oltenia, împotriva companiei în instanţă

Este plătit de Complexul Energetic Oltenia (CEO), dar reprezintă alte firme în procesele împotriva companiei! Este vorba despre Alin Chiţu, noul membru din Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia, partener la Societatea de Avocaţi Ţuca, Zbârcea & Asociaţii.

Această casă de avocatură a reprezentat CET Govora într-un proces în care CE Oltenia încerca să recupereze o sumă de bani. Alin Chiţu a devenit în aprilie Tax Partner la Ţuca Zbârcea & Asociaţii, o firmă de consultanţă fiscală. În 21 mai, firma la care lucrează Alin Chiţu a reprezentat CET Govora, pârâtul fiind CE Oltenia. Obiectul dosarului este o cerere în anulare şi se referă la plata penalităţilor conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 119/2007 privind masurile pentru combaterea întârzierii executării obligaţiilor de plata rezultate din contracte comerciale.

Procesul s-a terminat în doar două termene, în 19 iunie, soluţia fiind potrivit Tribunalului Vâlcea: „Respinge cererea de suspendare ca inadmisibilă. Admite cererea în anulare. Anulează sentinţa nr. 2534/10.04.2012, pronunţată de Tribunalul Vâlcea în dosarul nr. 12640/90/2012. Irevocabilă“.

Datorii şi înţelegeri

CET Govora are de plătit milioane de lei companiei din Gorj, CEO făcând mai multe solicitări pentru plata sumelor datorate, reprezentând contravaloarea facturilor de energie electrică furnizată către SC CET Govora şi pe care firma a  livrat-o către Oltchim. În plus, în urma unui proces început în 2010, fosta SNLO a câştigat „suma de 1.628.871,62 lei, cu titlu de penalităţi de întârziere“. În final a fost încheiată o înţelegere prin care suma de 1.628.871,62 lei să fie plătită în trei tranşe cu scadenţe la sfârşitul lunilor martie, aprilie şi mai 2013. Conducerile CEO şi CET au decis ca această soluţie să fie aplicată şi pentru debitul de 12.526.012,35 lei.

12,5 milioane de lei este suma pe care CE Oltenia o are de recuperat de la CET Govora

700 de milioane de lei este suma pe care Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, spune că o are de recuperat de la CET-uri

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: