Supravieţuitorul! Condescu, validat preşedintele USMO!

Magistraţii au respins luni solicitarea Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia de validare a alegerilor organizate la începutul lunii septembrie și terminate atunci cu o ceartă în urma căreia noua conducere s-a delimitat la maxim de vechea gardă a lui Marin Condescu.

Instanța a admis, în schimb, solicitările contestatarilor acelor alegeri, Condescu fiind printre ei, votul exprimat de delegații care s-au întrunit pe 2 septembrie pentru a vota echipa lui Dumitru Pârvulescu fiind anulat. „Admite cererile de intervenție. Respinge cererea formulată de petentă. Cu apel în 15 zile de la comunicare”, a decis instanța, petenta fiind USMO.
Procesul poate continua la Curtea de Apel Craiova, dar șansele pentru a fi pronunțată o altă sentință sunt ca și inexistente. Alegerile de acum o lună au fost invalidate pentru că nu au fost organizate nici conform statutului USMO, și nici de către cine figurează în acte ca fiind din conducerea Uniunii. Pe fondul problemelor penale pe care le avea începând cu anul 2013, Marin Condescu a decis pe 8 februarie 2014 să renunțe la funcția de președinte al USMO, Consiliul de Coordonare al Uniunii luând atunci act, conform hotărârii nr. 59. Atunci s-au retras din USMO și o serie de sindicate, printre care Sindicatul Mine Energie Jilț, Sindicatul Energia Turceni, Sindicatul Liber Cariera Roșiuța, Sindicatul Liber Cariera Lupoaia și alte câteva, liderii lor delimitându-se la timp de Condescu.
USMO a devenit din acel moment o organizație „nefrecventabilă” și tocmai de aceea cei care au rămas în locul lui Condescu să apere interesele minerilor și energeticienilor așa cum susțineau că nu o făcuse fostul lor președinte au omis un lucru esențial. Nu au mers la instanța de judecată pentru a opera în Registrul special modificările din conducerea și structura USMO. Condescu probabil a știut lucrul acesta, dar nu a putut face nimic fiind sub control judiciar și având interdicția, printre altele, de a se apropia de mișcarea sindicală pe care o crease. Controlul judiciar a luat sfârșit vara aceasta, la scurt timp fiind organizate și alegerile ce urmau să îl oficializeze pe Dumitru Pârvulescu în fruntea USMO.
Nimeni nu s-a mai gândit, de fapt, că realitatea din actele judiciare ale Uniunii este total diferită de cea cotidiană și, astfel, Condescu s-a trezit din nou șef al USMO, chiar dacă organizația sindicală nu mai are forța de altă dată. Până și sindicatele care au plecat din Uniune figurează în continuare ca membre și, ca urmare, trebuiau convocate la alegerile de luna trecută, verdictul de ieri al instanței complicând și mai mult situația de la USMO. Președintele Condescu este cel care trebuie să lămurească de acum încolo și situația patrimonială a organizației, asta pentru că tot își aruncau „urmașii” săi vorbe de ocară zilele trecute și se acuzau ba de dispariția unor mașini, ba de tranzacționarea ilegală a acțiunilor de la hotelul Mina, construit prin cotizațiile depuse de mineri și energeticieni cu ani în urmă.

Vizualizări: 703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: