SURSE: Aproape 80 de concedieri la Direcţia de Finanţe

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj a devenit oficial Administraţia Fiscală a Judeţului Gorj, iar agenţiile de finanţe din teritoriu au devenit servicii fiscale teritoriale. 15% din personalul DGFP Gorj şi-ar putea pierde locul de muncă, dat fiind faptul că se reduc posturile de conducere, iar serviciile suport sunt preluate de către Direcţia Regională de la Craiova. Angajaţii stau ca pe un butoi cu pulbere în aşteptarea ordinului conducerii ANAF, prin care se va stabili numărul de posturi din noile direcţii regionale.

Se vehiculează un număr de 78 de persoane din cadrul DGFP Gorj care îşi vor pierde locul de muncă, odată cu înfiinţarea Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice la Craiova. Începând de ieri, DGFP Gorj nu mai are personalitate juridică, iar întreaga activitate este coordonată de la Craiova, acolo unde a fost înfiinţată Direcţiei Regională a Finanţelor Publice. În următoarele zile este aşteptat un ordin al preşedintelui ANAF prin care se va stipula câte persoane vor fi alocate fiecărei direcţii regionale. Directorul Şarapatin nu a confirmat, dar nici nu a infirmat posibilele concedieri. “Nu pot să confirm, pentru că nu am primit nimic oficial, când va fi putem să comunicăm. În total, la ora actuală pe total direcţie judeţeană avem 452 de angajaţi. Eu voi fi înştiinţat de la Craiova, prin Direcţia Regională. Conform hotărârii de Guvern s-a aprobat ca de la 1 august să fiinţăm ca Administraţia Fiscală a Judeţului Gorj. Până la această oră, nu am primit ordinul de ministru. Când se va transmite numărul de ştate de plată aprobate la numărul total de posturi, atunci ştim exact. Angajaţii sunt agitaţi, noi trebuie să ne agităm pe-o parte, să ne realizăm sarcinile şi obiectivele, şi pe de o parte trebuie să te gândeşti că există şi această presiune pe toţi salariaţii”,a  declarat Constantin Şarapatin, şef de administraţie.

Serviciile suport, primele pe lista disponibilizărilor

Cum mare parte din activitatea DGFP Gorj a trecut de Direcţia Regională din Craiova, o parte din departamentele de aici se vor desfiinţa. Ca urmare, cele mai vizate de disponibilizări sunt serviciile suport. “Pe baza unor indicatori, la nivel de ANAF au stabilit un număr, considerat de ei eficient, de personal la fiecare structură în parte. În funcţie de numărul contribuabililor, în funcţie de numărul bilanţurilor depuse. Nu ştim un număr deocamdată, numai după apariţia ordinului. Regionala Craiova a preluat o parte din departamentele care aparţineau DGFP Gorj, este vorba de serviciile suport. Aici intră audit, personal contabilitate, verificări achiziţii publice. Acestea ar fi în primul rând restructurabile.  Se reduc posturi de conducere, se estimează o reducere cu 30% din costurile cu posturile de conducere. Situaţia este destul de incertă şi creează disensiuni în rândul colegilor. Nimănui nu îi este uşor să treacă aşa peste această reorganizare”,a comentat Răzvan Petcu, preşedintele Sindicatului Finanţe Gorj.    

Sindicatele se pregătesc de proteste

Sindicatele finanţiştilor iau în calcul să facă şi proteste dacă colegii de la Federaţia Naţională vor decide acest lucru. “S-a discutat la nivel naţional de proteste, dar nu s-a votat în condiţiile în care nu ştiam şi încă nu ştim nimic sigur. Vom avea discuţii şi vom hotărî împreună la nivel de federaţie naţională. Prima dată vom consulta colegii de aici şi după aceea vom vedea împreună cu Federaţia Naţională ce măsuri vom lua, dacă majoritatea va decide asta. Totul se face cu majoritate la noi, la sindicate. Ceea ce vor oamenii pe care îi reprezentăm, aia vom face” a mai spus preşedintele Sindicatului Finanţe Gorj, Răzvan Petcu.

Vizualizări: 416

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: