SURSE: Surupăceanu renunţă la parlament din cauza dosarului

Colegiul 2 Novaci, reprezentat acum în parlament de pesedistul Mugurel Surupăceanu, este cel mai râvnit de colegii lui din USL. Mai multe surse din PSD susţin că Surupăceanu nu va mai candida pentru un nou mandat, pentru ca dosarul de corupţie pe care îl are la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să fie judecat la Tribunal. Acum, din cauza calităţii de deputat a celui judecat, dosarul este de competenţa ÎCCJ.

Bebe Ionică şi Iulia Vână sunt două dintre numele din PSD vehiculate pentru a candida pe colegiul 2 Novaci. La nivel de declaraţii, PSD îi susţine pe actualii parlamentari pentru un nou mandat, dar în culise se ştie demult că Surupăceanu nu mai este dorit. În plus, şi deputatul are gânduri de retragere şi unele surse susţin chiar că Surupăceanu îşi va încheia mandatul în septembrie, când se termină vacanţa judecătorească. Mugurel Surupăceanu va aplica astfel tactica lui Dan Voiculescu, care a scăpat de o posibilă condamnare, demisionând din Senat.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a început în 2009 judecarea procesului de corupţie în care inculpaţi sunt mai mulţi foşti sau actuali directori ai Complexului Energetic Turceni şi deputatul PSD Mugurel Surupăceanu. Dosarul a fost instrumentat de procurorii anticorupţie de la Târgu Jiu, în ancheta respectivă fiind arestat preventiv la sfârşitul anului 2008 fostul director general al complexului energetic, Dumitru Cristea. Acesta a fost trimis în judecată alături de foştii săi subalterni Silvică Boiangiu, Sorin Buşan, Ioan Viorel Vasile, care, împreună cu parlamentarul social-democrat, sunt acuzaţi că au cumpărat un buldotanc defect la valoarea unuia nou. Anchetatorii menţionează în rechizitoriul lor un prejudiciu de circa 800.000 de lei, în condiţiile în care complexul energetic nu s-a plâns de producerea vreunei pagube.

CANDIDAT

Democrat-liberalul Dan Vâlceanu este la rândul lui interesat de o candidatură pe Colegiul 2 Novaci, din partea mişcării de dreapta care este în curs de constituire.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: