Surupăceanu: Caragea a contribuit la compromiterea mea

Fostul deputat de Gorj, Mugurel Surupăceanu, a declarat la Gorj TV că fostul comisar şef de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Viorel Caragea, a fost omul care a contribuit la compromiterea şi condamnarea lui în primă instanţă. Surupăceanu a fost achitat definitiv în dosarul „Buldotancul”, dar după ce iniţial primise o condamnare de şapte ani cu executare. Fostul deputat a dezvăluit numele celor care au luptat ani la rând să-l distrugă din punct de vedere politic.

Mugurel Surupăceanu a spus că planul de compromitere şi condamnare împotriva lui a început cam la o lună după ce a demisionat din PSD şi din funcţia de deputat, respectiv în anul 2012. Fostul parlamentar spune că în spatele acestui plan s-a aflat fostul comisar Viorel Caragea la ordinele mai marilor din partid. „Atunci a început practic vânătoarea la adresa mea şi planul de compromitere şi inclusiv de condamnare a mea. Pionul principal a fost Viorel Caragea, el e braţul înarmat al unor lideri politici locali, o să spun eu la un moment dat şi numele acelor lideri, încă mai aştept unele elemente de probe, am şi martori care au avut discuţii cu Viorel Caragea şi cărora Caragea le-a spus „am aranjat condamnarea lui Surupăceanu” cu mult înainte de sentinţă, deci făcuse demersuri şi a şi spus că a fost ordin de la partid”, a declarat Mugurel Surupăceanu.

Acesta spune că fostul comisar Caragea a fost cel care a făcut presiuni asupra procurorului care a instrumentat dosarul deşi nu existau probe împotriva lui. „Omul care a instrumentat acest dosar DNA este fostul procuror Adrian Bertha care a şi fost dat afară de DNA, s-au convins că nu era de calitate la fel cum s-a întâmplat şi cu Viorel Caragea. Încă de la început mie nu trebuia să mi se facă dosarul, nu a existat elemente de vinovăţie, nu au existat probe, dosarul a fost făcut cu foarte multă determinare şi cu foarte multă ură din partea procurorului Bertha, ură care a fost alimentată şi de unii factori de decizie, aşa cum am spus de domnul Caragea. La acest grup s-ar alia şi judecătorul Constantinescu care a fost şi el şantajat”, a adăugat Mugurel Surupăceanu.

Judecătorul Constantinescu de la Tribunalul Gorj, fost procuror, este cel care a pronunţat pedeapsa de şapte ani cu executare pentru Surupăceanu, care a fost apoi achitat de Curtea de Apel Craiova. Tot Constantinescu l-a condamnat pe tânărul Igeanu din Roşia de Amaradia la închisoare pentru crimă, acesta fiind ulterior achitat, dar după nouă luni de arest preventiv.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: