Surupăceanu şi Băsescu, faţă în faţă în sala de judecată

Deputatul de Gorj Mugurel Surupăceanu şi preşedintele Traian Băsescu au apărut ieri în faţa judecătorilor care trebuie să dea o sentinţă în procesul pe care şeful statului i l-a intentat parlamentarului social-democrat. Dosarul este unul care vizează afirmaţiile lui Surupăceanu conform căruia Băsescu şi puterea actuală ar fi susţinut consumul de etnobotanice din interese electorale, afirmaţiile fiind făcute în perioada alegerilor din 2009, vânzarea acestor produse fiind restricţionată ulterior.  

Un verdict în acest dosar va fi cunoscut săptămâna viitoare, instanţa urmând să se pronunţe pe 25 mai, deşi există posibilitatea amânării pronunţării sentinţei pentru o altă dată.

La termenul de ieri şeful statului a răspuns la întrebările deputatului de Gorj şi, la rândul său, i-a adresat acestuia, prin intermediul avocaţilor, o listă de 10 întrebări, unele fiind respinse de către instanţă, Băsescu părăsind sala înainte de a primi răspunsurile solicitate.

În declaraţia pe care a dat-o în faţa magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 5, Mugurel Surupăceanu a menţionat că el niciodată nu a afirmat că Băsescu şi-ar fi susţinut campania din bani provenind din droguri ilegale. "Eu n-am spus că erau droguri ilegale", a precizat Surupăceanu. Deputatul a fost întrebat de ce nu a făcut precizări imediat după ce a făcut afirmaţiile incriminate, din moment ce afirmă că nu a intenţionat să lezeze imaginea preşedintelui. Reprezentanţii casei de avocatură care îl reprezintă pe Băsescu au cerut instanţei să ia act de faptul că Surupăceanu a comis cu intenţie calomnia reclamată, cerând să admită acordarea de daune morale "în cuantumul simbolic de 100 de lei", precum şi obligarea pârâtului la publicarea hotărârii în două cotidiene naţionale. În replică, avocaţii lui Surupăceanu au cerut respingerea acţiunii pe motiv că afirmaţiile făcute de parlamentarul social-democrat nu ar fi lezat imaginea preşedintelui.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: