Sute de concedieri în minerit, Călinoiu are alte priorităţi

Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, a declarat, ieri, că situaţia comunei pe care o conduce va deveni foarte gravă, din punct de vedere al locurilor de muncă, dat fiind că într-o lună Cariera Seciuri, cu 400 de salariaţi, va fi închisă, iar redeschiderea carierei Bustuchin nu mai reprezintă interes pentru USL. Acum şase luni temă de campanie, redeschiderea carierei nu mai era ieri o prioritate pentru preşedintele Ion Călinoiu.

Supărat pentru dezinteresul autorităţilor faţă de redeschiderea Carierei Bustuchin este şi primarul PSD Ion Ciocea, nu doar cel de la Roşia de Amaradia. Primarul Ciocea este supărat şi pentru că oamenii din zonă nu au primit banii pentru terenurile date mineritului şi taxa de excavare. Ciocea mai spune că actualul director al companiei, Laurenţiu Ciurel, a uitat de unde a plecat. „De ce nu aş vorbi? De ce să nu-l deranjez pe Ciurel, stătea pe scaun lângă mine şi dădea din gură că nu creează guvernul locuri de muncă. Nu uita de unde ai plecat, răspunde la telefon, fii comunicativ“, a spus Ciocea, care a subliniat că Ciurel nu putea să ajungă acolo unde este dacă nu era membru de partid.

Ciocea a declarat că a fost anunţat de cineva că s-a hotărât la Complexul Energetic Oltenia că nu va fi redeschisă Cariera Bustuchin, deşi are licenţă şi se duc utilajele către Berbeşti. Ion Călinoiu răspunde acuzaţiilor privind dezinteresul pentru redeschiderea carierei Bustuchin. Cere înţelegere, priorităţile sunt altele. „Acum, când depozitele sunt pline de cărbune, când trebuie luate anumite măsuri de eficientizare a activităţii, cu reducerea cheltuielilor, nu trebuie să disperăm. Deocamdată, important este că n-a plecat niciun om acasă de la Cariera Bustuchin-Seciuri”, a spus la Radio Infinit preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

Cotojman: Va fi haos în Roşia de Amaradia

Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, a declarat că din informaţiile pe care le are, Cariera Seciuri va fi închisă într-o lună. Acolo lucrează circa 400 de persoane din Roşia de Amaradia. Mai mult, Cotojman şi-a pierdut speranţa că aceştia vor putea fi transferaţi la Cariera Bustuchin, ce ar fi trebuit redeschisă. „Semnalele sunt că se închide Cariera din Seciuri şi nu se doreşte redeschiderea Carierei Bustuchin, asta în condiţiile în care este zăcământ pentru 18-20 de ani. Am primit promisiuni cu nemiluita, redeschiderea carierei era temă de campanie pentru domnul Mihai Weber. Vă spun că va fi haos total la nivelul comunei Roşia de Amaradia“, a declarat Liviu Cotojman. „S-a promis că va fi redeschisă, are zăcământ pe 16 ani“, mai spune Călinoiu. Cotojman mai spune că la Bustuchin ar putea exploata perimetrul o firmă privată. „Eu nu voi permite niciunei firme să vină acolo. Am înţeles că cei de la CEO au făcut un studiu şi a reieşit că redeschiderea nu e rentabilă. Dar eu nu voi permite firmelor să vină să exploateze, acolo cărbunele e la suprafaţă, e simplu de exploatat“, a mai spus Cotojman.

Primarul PDL mai crede că Ion Călinoiu vrea să pună cartofi pe perimetrele miniere. „Probabil domnul Călinoiu vrea să înlocuiască mineritul cu agricultura. Închidem mineritul şi pe halde să punem cartofi. Păstrăm mineritul sau o dăm pe agricultură?“, se întreabă acesta.

IRONIE

Cotojman a ironizat şi conducerea CE Oltenia care se roagă să nu mai plouă pentru a vinde energie. Cotojman crede că se vor afla în conflict cu preoţii, care ţin în timp de secetă slujbe pentru venirea ploii.

ELEVI

Primăria a mutat şi elevii de la şcoala din Ruget la cea din centrul comunei pentru că se afla în faţa excavatoarelor. Şcoala era în drumul minerilor, în cazul în care se decidea redeschiderea carierei Bustuchin.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: