Sute de concedieri individuale în Gorj

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a anunţat ieri că sute de gorjeni vor fi concediaţi în perioada următoare ca urmare a expirării contractului individual de muncă încheiat pe perioadă determinată, dar şi ca urmare a dizolvării unor firme. Conducerea AJOFM Gorj precizează că rata şomajului a ajuns la 7,22% în luna februarie. Locuri de muncă disponibile sunt mai mult peste hotare.

Sute de gorjeni au rămas luna aceasta fără un loc de muncă, după ce societăţile la care prestau activitate fie au intrat în dizolvare, fie contractele încheiate pe perioadă determinată au expirat. Directorul adjunct al AJOFM Gorj, Ana Maria Niculescu, a precizat că rata şomajului a ajuns la 7,22%. ”Pentru luna februarie avem anunţate 237 de concedieri individuale, dintre care 43 sunt pentru că a expirat contractul de muncă încheiat pe perioadă determinată. Concedierile au avut loc din diverse motive, fie dizolvarea societăţilor, fie expirarea acelor contracte. În judeţul Gorj, rata şomajului la nivelul lunii februarie a ajuns la 7,22% reprezentând un număr de 10.581 de şomeri”, a declarat Ana Maria Niculescu.

Conducerea instituţiei spune că, în timp ce angajatorii din Gorj fac disponibilizări, străinii caută forţă de muncă. Un angajator din Republica Cehă caută în prezent să angajeze zece croitorese pe perioadă nedeterminată. Angajatorul solicită experienţă şi calificare de croitor precum şi o vedere excelentă. În schimb, angajatorul oferă un salariu de 465 de euro. Croitoresele vor trebui să realizeze huse pentru scaunele auto, spun angajatorii. Termenul limită de depunere a dosarului pentru acest job este 31 martie 2015.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: