Sute de elevi şi profesori gorjeni, implicaţi în proiecte naţionale

Sute de elevi şi cadre didactice din Gorj sunt implicaţi într-o serie de proiecte naţionale care se desfăşoară în această perioadă. Majoritatea lor îşi propun să-i educe pe copii în vederea adoptării unui stil de viaţă sănătos. În acest sens, elevii vor trebui să realizeze eseuri şi creaţii în Power-Point, urmând ca la finele proiectelor să fie premiaţi.

Un număr de 10 unităţi de învăţământ din Gorj participă la proiectul “Coşul toamnei-bucurie şi sănătate”. Acesta se desfăşoară la nivel naţional, în perioada 1 octombrie-10 decembrie şi implică aproximativ 300 de elevi şi 100 de profesori. Elevii de la clasele I-XII vor trebui să realizeze eseuri şi creaţii în Power-Point despre un stil de viaţă sănătos, participând la acţiuni de concurs. “Elevii şi profesorii de la 10 unităţi de învăţământ din Gorj participă la proiectul “Coşul toamnei-bucurie şi sănătate”. Este vorba despre Palatul Copiilor Târgu Jiu, Clubul Copiilor Novaci, Clubul Copiilor Târgu Cărbuneşti, Şcoala Generală Motru Sec, Şcoala Generală Nr.1 Albeni, Şcoala Generală Bengeşti-Ciocadia, Şcoala Generală Nr.1 Novaci, Şcoala Generală Pociovalişte, Şcoala Generală Peştişani şi Grupul Şcolar Peştişani. Scopul proiectului este de a forma elevii pentru un stil de viaţă sănătos deoarece suntem foarte deficitari la acest capitol. La finele proiectului, cele mai bune lucrări vor fi premiate”, a declarat Ion Elena inspector şcolar coordonator de proiecte din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Un alt proiect naţional intitulat “Culoare, bucurie, sănătate” se desfăşoară în această perioadă, la nivelul judeţului Gorj. Scopul său constă tot în formarea unui stil de viaţă sănătos şi a cetăţeniei active pentru copiii din comunităţile dezavantajate, cu precădere rurale.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: