Sute de eroi, comemoraţi astăzi la Novaci

Autorităţile locale din Novaci comemorează astăzi eroii din localitate. În cadrul manifestărilor organizate de autorităţile locale cu acest prilej vor avea loc ceremonii religioase la monumentele închinate eroilor, recitaluri ale elevilor din zonă, dar şi depuneri de coroane. Evenimentele dedicate Zilei Eroilor vor debuta la orele 11.

Sute de eroi vor fi comemoraţi astăzi la Novaci. În cadrul manifestărilor dedicate acestei zile vor avea loc depuneri de coroane din partea autorităţilor locale la cele patru monumente închinate eroilor din diverse puncte ale oraşului: pe strada Dumitru Brezulescu- lângă Şcoala Nr.1, în incinta Şcolii Nr.2, vis-a-vis de Casa de Cultură şi pe strada Dumbrava.

Preoţii din parohiile aflate în zonele respective vor susţine slujbe de pomenire. De asemenea, elevii Şcolilor Gimnaziale nr.1 şi nr.2, dar şi elevii Liceului Tehnologic Novaci vor susţine recitaluri de poezii în cinstea eroilor. „În ziua de Înălţare îi comemorăm pe înaintaşii eroi, arătând astfel întreaga preţuire pentru devotamentul şi jertfa lor în primul şi cel de-al doilea Război Mondial. Din partea primăriei şi a consiliului local Novaci vom depune coroane de flori la monumentele închinate lor. Vom face şi un mic istoric al eroilor din zonă, fiind prezenţi la eveniment şi elevii de gimnaziu şi de liceu din localitate”, a declarat Dumitru Leuştean, primarul oraşului Novaci.

Pe lângă cetăţenii oraşului Novaci, reprezentanţii primăriei, Casei de Cultură şi alţi oficiali, sunt invitaţi să ia parte la manifestările comemorative şi familiile celor câteva sute de eroi din zonă.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: