Sute de locuri au rămas neocupate la UCB

Moise Bojincă, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, a declarat ieri la un post local de televiziune că nu este mulţumit de numărul de locuri ocupate în acest an. Sute de locuri au rămas neocupate, deşi iniţial numărul de înscrişi a depăşit numărul de locuri.

UCB a fost nevoită să înceapă anul universitar cu sute de locuri neocupate. Rectorul Moise Bojincă a spus că nu este mulţumit de înscrieri. UCB a scos la concurs 1.716 locuri, atât bugetate, cât şi cu taxă. Iniţial, pe aceste locuri au fost 1970 de înscrişi, dar în final au confirmat doar 1.497. Ceilalţi studenţi au fost admişi la mai multe universităţi şi au renunţat la UCB.

Ingineria, din nou la modă

Interesant este că anul acesta s-a constatat o revigorare a Facultăţii de Inginerie, a spus Bojincă. Cifrele arată un grad de ocupare de 95% a locurilor scoase la concurs, pe locul al doilea fiind Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, cu un grad de ocupare de peste 90%. Nici Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor nu stă rău, aici gradul de ocupare a locurilor fiind de 86,76%.

La polul opus sunt Facultatea de Educaţie Fizică, Litere şi Chinetoterapie, cu doar 68,42% grad de ocupare şi Facultatea de Asistenţă Medicală şi Arte, cu 65%.

Moise Bojincă spune că cifrele arată că tinerii se reorientează spre profesiile tehnice. O explicaţie a numărului mai mic de înscrişi la ultimele două facultăţi este şi faptul că două secţii, Sculptură şi Limba engleză, au fost autorizate mai târziu, astfel că admiterea s-a făcut doar în sesiunea de toamnă.

ABANDON

Rectorul UCB, Moise Bojincă, a spus că un semnal de alarmă îl reprezintă rata mare de abandon şcolar universitar, care poate ajunge şi de 15% într-un an.

TAXE

Taxele la Universitatea „Constantin Brâncuşi” sunt sub media altor universităţi, susţine Bojincă. Acestea plecă de la un minim de 2.150 lei până la un maxim de 4.000 de lei.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: