Sute de porţii de fasole cu cârnaţi pentru localnicii din Câlnic

Gorjenii din Câlnic vor sărbători astăzi Ziua Naţională a României, dat fiind faptul că luni este zi liberă, iar elevii au deja pregătit un program artistic. După evocarea momentului istoric, localnicii vor petrece într-un cadru festiv. Primăria va împărţi peste 500 de porţii de fasole cu cârnaţi. Spectacolul şi masa festivă vor avea loc în Căminul Cultural din centrul comunei.

Primăria Câlnic a alocat, în şedinţa de miercuri, fonduri atât pentru masa de 1 Decembrie, cât şi pentru cadourile copiilor de Sfântul Nicolae şi Moş Crăciun. Peste 500 de porţii de fasole cu cârnaţi vor fi pregătite în această dimineaţă pentru locuitorii comunei Câlnic. „Am decis să sărbătorim vineri Ziua Naţională a României pentru că elevii sunt liberi şi nu era normal să vină de acasă pentru a susţine programele artistice. În plus, după aceea sunt şi ei invitaţi la o porţie de fasole cu cârnaţi. Adulţii vor primi şi câte un pahar cu vin fiert. Masa festivă va avea loc tot în Căminul Cultural, dar după programul artistic al copiilor”, a declarat primarul Dumitru Vulpe.

Copiii se vor afla în atenţia autorităţilor locale şi înaintea sărbătorilor de iarnă. Cei aproximativ 250 de elevi şi preşcolari din unităţile de învăţământ de pe raza comunei Câlnic vor primi cadouri din partea primăriei atât de Moş Nicolae, cât şi de Moş Crăciun. Nici persoanele cu venituri reduse nu vor uitate de autorităţi. „Copiii din Câlnic vor primi câte un pachet cu dulciuri de Moş Nicolae. Şi anul acesta Moş Crăciun va fi darnic ca întotdeauna, fiecare urmând să primească la serbările de Pomul de Iarnă plăsuţe cu dulciuri, sucuri şi fructe. De asemenea, vom avea grijă ca persoanele nevoiaşe din comuna noastră să aibă pe masa de Crăciun minimul necesar. Pentru ei vom pregăti pachete cu alimente. În cazul persoanelor care nu se pot deplasa, angajaţii primăriei le vor aduce pachetele la domiciliu”, a mai precizat Dumitru Vulpe, primarul de la Câlnic.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: