Sute de posturi de magistraţi, scoase la concurs

Consiliul Superior al Magistraturii organizează în Bucureşti un concurs de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii (INM), fiind disponibile 200 de locuri şi un concurs pentru ocuparea a 70 de posturi de judecători la judecătorii.

Potrivit unui comunicat al CSM emis luni, concursul de admitere la INM are loc pentru ocuparea unui număr de 200 de locuri de auditori de justiţie (100 de locuri pentru judecători şi 100 de locuri pentru procurori), la examen înscriindu-se 3.874 de candidaţi.

Duminică s-a desfăşurat proba eliminatorie tip grilă de verificare a cunoştinţelor juridice din cadrul primei etape a concursului, la care au participat 3.733 de candidaţi. A doua probă, constând în testul grilă de verificare a raţionamentului logic, va avea loc la data de 8 septembrie.

De asemenea, CSM organizează, prin intermediul INM, concursul de admitere în magistratură pentru ocuparea unui număr de 70 de posturi de judecător la judecătorii. Pentru acest concurs s-au înscris 1.258 de candidaţi.

Duminică, s-a desfăşurat proba eliminatorie tip grilă de verificare a cunoştinţelor juridice din cadrul primei etape a concursului, la care au participat 1.144 de candidaţi. A doua probă din cadrul primei etape, constând în testul grilă de verificare a raţionamentului logic, va avea loc la data de 8 septembrie.

Concursul de admitere în magistratură este organizat conform dispoziţiilor art. 33 alin. 1 din Legea nr 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere în magistratură, adoptat prin HCSM nr.279/2012, modificată. (A.A.)

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: